Skapat av Anna Winér @anna_winer
Detta recept är en del av temat ”nyttig lyxfrukost” och är ett av fem recept som enkelt och snabbt lagas på samma 6 ingredienser. Till och med mängden av varje ingrediens är exakt samma mellan recepten. Det enda som skiljer dem åt är i vilken kombination du blandar ihop och tillagar dem, vilket ger dem väldigt olika karaktär!

Chokladyoghurt som passar alla
detta receptet är vegetariskt, glutenfritt, mjölk och laktosfritt, sockerfritt och går att göra veganskt genom att enkelt utesluta ägget.
Yoghurten fungerar utmärkt att spara i kylen i flera dagar. Även krispet går bra att förvara torrt i en burk i skafferiet utan att de tappar krispigheten.
Chokladyoghurt med krisp
Du behöver:
- Chokladyoghurt
- 1 dl vita växtbaserad kvarg
- 1 banan
- 1 ägg, kan uteslutas för vegansk version
- 1 msk kakao
- Eventuell sötning efter smak
- Krisp:
- 1 dl vita bönor
- Garnering:
- 1 msk jordnötssmör
Så gör du:
En portion
- Sätt ugnen på 225°C. Hacka bönorna i mindre bitar och lägg dem på en plåt. Rosta dem mitt i ugnen ca 15 min.
- Mixa ihop alla ingredienser till yoghurten.
- Servera yoghurten med lite bönkrisp på toppen och ringla över nötsmör.

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här
För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här
För att följa receptets skapare Anna Winér på Instagram: klicka här