Sök

Enkel citruskräm med sötsyrlig dulce de leche

Fräsch citruskräm med en sötsyrlig dulce de leche: det är verkligen det bästa när man är sugen på något friskt i sommarvärmen! Vegansk, glutenfri, sockerfri mm.

citronkräm_Anna Winér
Skriv ut

Citruskräm

Du behöver

  • Citruskräm:
  • 2 dl apelsin eller citronsaft (gärna råsaft)
  • 1,5 dl glutenfria havregryn
  • 4 tsk olja
  • 5 msk neutral kokosolja
  • ev. 3 msk flytande sötning efter smak
  • Dulce de leche:
  • 75 g sojamjölkspulver eller kokosmjölkspulver
  • 0,75 dl fibersirap, knappt
  • 0,5 dl apelsin eller citronsaft (gärna råsaft)

Så gör du

Kräm:
1. Mixa saft, havre och rapsolja på hög hastighet i ungefär 3 minuter. Sila vätskan genom en sil.
2. Häll vätskan i en kastrull och tillsätt kokosolja och ev. sötning. Sjud vätskan på låg värme tills den blivit tjock.
3. Ställ i kylen för att stelna något innan du spritsar upp krämen. Är den för tjock så mixa den slät med lite vätska. Servera väl kyld.

Dulce de leche:
4. Mixa alla ingredienser väl och sjud i en kastrull tills såsen börjar tjockna. Häll i en burk och låt svalna helt. 

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

citronkräm_Anna Winér

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook