Enkel citruskräm med sötsyrlig dulce de leche

Fräsch citruskräm med en sötsyrlig dulce de leche: det är verkligen det bästa när man är sugen på något friskt i sommarvärmen! Vegansk, glutenfri, sockerfri mm.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

citronkram-anna-winer-03-jpg.jpg

Citruskräm

Du behöver

  • Citruskräm:
  • 2 dl apelsin eller citronjuice
  • 1,5 dl glutenfria havregryn
  • 5 msk neutral kokosolja
  • Dulce de leche:
  • 75 g sojamjölkspulver eller kokosmjölkspulver
  • 0,75 dl fibersirap, knappt
  • 0,5 dl apelsin eller citronjuice

Så gör du

Kräm:
1. Mixa juice och havre på hög hastighet i ungefär 3 minuter. Sila vätskan genom en sil.
2. Sjud vätskan på låg värme tills den blivit tjock. Rör ner kokosoljan när den svalnat något.
3. Ställ i kylen för att stelna något innan du spritsar upp krämen. Servera väl kyld.

Dulce de leche:
4. Mixa alla ingredienser väl och sjud i en kastrull tills såsen börjar tjockna. Häll i en burk och låt svalna helt. 

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

citronkram-anna-winer-04-jpg.jpg

Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Häng med FixaSjälv på facebook >>

FixaSjälv på instagram >>

Prenumerera
Notis om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Vegansk snickerspudding

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x