Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Citruskräm
Du behöver
- Citruskräm:
- 2 dl apelsin eller citronsaft (gärna råsaft)
- 1,5 dl glutenfria havregryn
- 4 tsk olja
- 5 msk neutral kokosolja
- ev. 3 msk flytande sötning efter smak
- Dulce de leche:
- 75 g sojamjölkspulver eller kokosmjölkspulver
- 0,75 dl fibersirap, knappt
- 0,5 dl apelsin eller citronsaft (gärna råsaft)
Så gör du
Kräm:
1. Mixa saft, havre och rapsolja på hög hastighet i ungefär 3 minuter. Sila vätskan genom en sil.
2. Häll vätskan i en kastrull och tillsätt kokosolja och ev. sötning. Sjud vätskan på låg värme tills den blivit tjock.
3. Ställ i kylen för att stelna något innan du spritsar upp krämen. Är den för tjock så mixa den slät med lite vätska. Servera väl kyld.
Dulce de leche:
4. Mixa alla ingredienser väl och sjud i en kastrull tills såsen börjar tjockna. Häll i en burk och låt svalna helt.

Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!
Följ receptets skapare Anna på instagram >>