Sök

Vegansk och glutenfria crème brulée -muffins

Kladdkakemuffins med en krämig crème brulée -kräm ovanpå är enklare än man tror att baka. De är dessutom både glutenfria, mjölkfria och bakade utan vitt socker.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Vegansk och glutenfria crème brulée -muffins, av Anna Winér

Tips till crème brulée -muffinsen

  • Låt vaniljpulvret till crème bruléen ligga och dra i kokosoljan för att framhäva smaken ännu mer.
  • Blir crème brulée -krämen för lös så ställ den en stund i kylen för att stelna.
  • Har du ingen brännare är muffinsen goda att äta med krämen direkt som den är utan att bränna av.
Vegansk och glutenfria crème brulée -muffins, av Anna Winér
Skriv ut

Crème brulée -muffins

Du behöver

  • Muffins:
  • 1 dl mandelmjöl
  • 4 tsk kokosmjöl
  • 5 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm rent steviapuler, eller valfri sötning
  • 1 dl vegetabilisk mjölk
  • 0,6 dl rapsolja
  • Crème brulée:
  • 2,25 dl cashewnötter, blötlagda
  • 0,5 krm rent steviapuler, eller valfri sötning
  • 0,25 dl kokosolja, smält
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 0,25-0,5 dl vegetabilisk mjölk/grädde eller vatten
  • 1 nypa salt
  • Kokossocker, eller liknande att hälla ovanpå och bränna av

Så gör du

12 STYCKEN

Muffins:

1. Blanda de torra ingredienserna för sig och de blöta för sig. Rör sedan ihop dem båda till en slät smet.

2. Häll uppe smeten i 12 små metallformar och grädda mitt i ugnen 10-15 minuter på 175 grader. Låt svalna.

Crème brulée:

3. Mixa alla ingredienser slätt.

4. Spritsa krämen ovanpå muffinsen och ställ kallt för att stelna. Är krämen för lös för att spritsas direkt så ställ den en stund i kylen.

5. Strö ev. på kokossocker och bränn av med en brulée brännare för fin färg. Dekorera med vegetabilisk grädde och bär.

Vegansk och glutenfria crème brulée -muffins, av Anna Winér

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook