Sök

Crème brulée -puckar som är veganska och glutenfria

Krispig nötbotten med ett tjockt lager "no bake" crème brulée gör de här puckarna riktigt smarriga. Receptet är glutenfritt, veganskt och bakat utan vitt socker så de ska kunna njutas av de flesta.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Crème brulée -puckar som är veganska och glutenfria, av Anna Winér

Tips till crème brulée -puckarna

  • Använd smorda silikonformar så lossnar dem lättare från formarna. Eller ställ dem i frysen tills de stelnat.
  • Vid nötallergi kan nötterna och nötsmöret bytas mot valfria fröer och frösmör.
Crème brulée -puckar som är veganska och glutenfria, av Anna Winér
Skriv ut

Crème brulée -puckar

Du behöver

  • Botten:
  • 3 msk kokosolja, smält
  • 3 msk jordnötssmör, eller annat frö/mandelsmör
  • ca. 3-5 msk hackade nötter
  • Crème brulée:
  • 2,5 dl kokosgrädde
  • 1,5 dl mandelmjölk
  • 3 msk sötning, ex. dadlar eller björksocker
  • 1 nypa salt
  • 2 tsk lucumapulver, eller gräddkolaessens
  • 0,5 tsk fiberhusk

Så gör du

Botten:

1. Blanda alla ingredienserna väl, mängden nötter beror på hur finhackade de är. Det ska bli en klibbig massa som håller ihop en aning. Häll upp i ca. 9 små formar. Ställ kallt.

Crème brulée: 

2. Rör ihop allt väl och låt sjuda på spisen några minuter.

3. Häll smeten ovanpå bottnarna och låt stelna i kylen några timmar.

4. Servera med hackade nötter och nötsmör eller kolasås.

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook