Skapat av Anna Winér @anna_winer

Dammsugarstrut och dammsugare med, eller utan, punsch
För dem som inte gillar punsch eller arraksessens kan den uteslutas. Då smakar dammsugarna som chokladbollar med marsipan och choklad! Och hur gott låter inte det?

Grädda marsipanen till strutar
Hur smart är det inte att grädda marsipan till strutar i ugnen? De blir stabila men fortfarande riktigt krämiga i konsistensen. Har du inga strutformar kan du forma bakplåtspapper till strutar och fylla med lite ugnsfolie! Rulla sedan marsipancirklarna runt dem och grädda. Funkar perfekt!

Dammsugarstrut med dammsugare
Du behöver
- Fyllning till dammsugarna:
- 1 dl mandelmjöl
- 1 dl havregryn, glutenfritt
- 6 färska urkärnade dadlar
- 2 msk kakao
- 1 msk kokosolja
- 1 msk vatten
- Arrak- eller punschessens efter smak
- Marsipan:
- 2 dl mandelmjöl
- 6 färska urkärnade dadlar
- 1 msk olja
- Röd eller grön matfärg
- Tillbehör:
- Grädde
- Arrak- eller punschessens efter smak
- Smält choklad
Så gör du
ca 4 stycken strutar + 12 rullar
Fyllning till dammsugarna:
1. Mixa ingredienserna till en jämn deg.
2. Forma till 12 dammsugarrullar, spara lite att smula ner i strutarna. Ställ kallt.
Marsipanstrutar:
3. Mixa ingredienserna till en jämn marsipan. Låt vila 10 min kallt.
4. Kavla ut marsipanen mellan två bakplåtspapper, stansa ut 4 stora cirklar. Rulla marsipancirklarna runt bakplåtspapper som du format som strutar.
5. Grädda mitt i ugnen på 175 grader, 10 min. Låt svalna.
Servering:
6. Täck dammsugarrullarna med kvarvarande marsipan.
7. Doppa rullarna och strutarna i smält choklad. Låt stelna.
8. Vispa grädden med arrak- eller punschessens efter smak. Fyll strutarna med smulad fyllning, punschgrädde och dammsugare.