Dessertburgare med smoothie

Lyxbullar smaksatta och färgade med smoothie. Krämigt, bärigt och helt underbart! Veganska, glutenfria och utan tillätt socker så alla kan njuta.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

lyxbullar-anna-winer-1-jpg.jpg

Dessertburgare

Du behöver

  • Bullar
  • 2 dl kikärtsmjöl
  • 2 msk fiberhusk
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 2 msk olja
  • 1,75 dl juice/smoothie
  • 1 nypa salt
  • Smörkräm
  • 2 dl juice/moothie
  • 1,5 dl glutenfria havregryn
  • 4 msk neutral kokosolja

Så gör du

SÅ GÖR DU 8 SMÅ BULLAR
1. Blanda samman alla ingredienser till degen väl och låt svälla i 10 minuter.
2. Forma till bullar med blöta händer. Grädda mitt i ugnen på 175 grader ca 20-30 minuter.

Smörkräm:
3. Mixa juice/smoothie och havre på hög hastighet i ungefär 3 minuter. Sila vätskan.
4. Sjud vätskan under omrörning på låg värme tills den blivit tjock. Låt svalna något och mixa sedan ner kokosolja. Ställ kallt ca 30 minuter.
5. Bred smörkrämen på bullarna och toppa med massa gott!

Tips! Jag använde apelsinjuice och en smoothie med hallon och jordgubbar till de två olika sorterna.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

lyxbullar-anna-winer-9-jpg.jpg

Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Häng med FixaSjälv på facebook >>

FixaSjälv på instagram >>

Prenumerera
Notis om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Frukostpaj på musli

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x