Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Dessertburgare
Du behöver
- Bullar
- 2 dl kikärtsmjöl
- 2 msk fiberhusk
- 1,5 tsk bakpulver
- 2 msk olja
- 1,75 dl juice/smoothie
- 1 nypa salt
- Smörkräm
- 2 dl juice/moothie
- 1,5 dl glutenfria havregryn
- 4 msk neutral kokosolja
Så gör du
SÅ GÖR DU 8 SMÅ BULLAR
1. Blanda samman alla ingredienser till degen väl och låt svälla i 10 minuter.
2. Forma till bullar med blöta händer. Grädda mitt i ugnen på 175 grader ca 20-30 minuter.
Smörkräm:
3. Mixa juice/smoothie och havre på hög hastighet i ungefär 3 minuter. Sila vätskan.
4. Sjud vätskan under omrörning på låg värme tills den blivit tjock. Låt svalna något och mixa sedan ner kokosolja. Ställ kallt ca 30 minuter.
5. Bred smörkrämen på bullarna och toppa med massa gott!
Tips! Jag använde apelsinjuice och en smoothie med hallon och jordgubbar till de två olika sorterna.

Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!
Följ receptets skapare Anna på instagram >>