Sök

Enkel och nyttig bärbakelse med citronkräm

Fika Till Alla: En bakelse med saftiga bottnar med tydlig bärsmak varvade med en smörigt len citronkräm smälter verkligen i munnen! Detta enkla recept ger dig fina bakelser som du antingen kan göra som portionsbitar eller som en stor tårta.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

bakelse med rosa bottnar varvade med ljus kräm och bär på toppen, av Anna Winér

Det är galet hur enkelt detta receptet är, hur fint det blir och gott!! Bakelserna är helt glutenfria, veganska och innehåller inget tillsatt socker utan är baserade på naturliga råvaror, frukt och bär. Det gör dem extra god för alla.

närbild på bakelsen med hallon och små ätbara dekorationer på toppen, av anna Winér

Tips till receptet på bärbakelsen:

  • Jag använde runda silikonformar till bottnarna så de släppte lätt från kanterna. Du kan även använda smorda bullformar i folie eller göra bottnarna i en stor form.
  • Jag färgade vissa av bottnarna lite extra med röd matfärg för att få lagerna i bakelsen i olika nyanser.
bakelsen på en tallrik med ätbara dekorationer runtomkring, av anna Winér
Skriv ut

Bärbakelse

Du behöver:

  • Bärbottnar:
  • 1 dl mos av bär
  • 0,5 banan + 0,5 tsk bakpulver (vilket motsvarar 1 ägg)
  • Citronkräm:
  • 1 dl citronsaft
  • 1 dl vatten
  • 2/3 dl glutenfri havregryn
  • 2 tsk olja
  • 4 msk neutral kokosolja

Så gör du:

1 portion
Bärbottnar:
1. Mixa alla ingredienser till bottnarna, häll smeten i formar och grädda längst ned i ugnen 150 grader 1 timme.

Citronkräm:
2. Mixa citronsaft, vatten, olja och havre i 3 minuter.
3. Sila vätskan och sjud den 15 minuter.
4. Smält ned kokosolja i krämen och låt krämen sedan svalna.
5. Vispa upp den svala krämen till bredbar konsistens och varva den mellan de svala bottnarna. Toppa med bär.

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här
För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här
För att följa receptets skapare Anna Winér på Instagram: klicka här

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook