Följ receptets skapare Anna på instagram >>
Recept
1 liten rulltårta, 7-8 bitar
Detta behöver du
- 1 dl vatten
- 0,5 msk psylliumhusk
- 0,75 dl nötsmör
- 1,5 tsk kakao
- 1 tsk bakpulver
- Valfri sötning efter smak (1 msk sukrin melis)
- Smörkräm:
- 75 g växtbaserat margarin (rumstempererat)
- 1 dl sukrin mellis
Så gör du
- Mixa ingredienserna till en slät och tjock smet. Låt vila i 15 minuter.
- Klicka upp smeten i en form som är ca 20×20 cm, smord och bröad eller av silikon.
- Grädda mitt i ugnen på 200 grader i 20-30 minuter. Låt svalna övertäckt så den behåller fukten och skär sedan bort kanterna.
Smörkräm: - Vispa matfettet ljust och luftigt. Tillsätt sötningen och vispa lite till.
- Bred smörkrämen på rulltårtan, rulla ihop och skär upp i bitar.
