Enkel rulltårta ”till alla”

Enkel chokladrulltårta – glutenfri, vegansk och utan tillsatt socker.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Recept

1 liten rulltårta, 7-8 bitar

Detta behöver du

  • 1 dl vatten
  • 0,5 msk psylliumhusk 
  • 0,75 dl nötsmör 
  • 1,5 tsk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • Valfri sötning efter smak (1 msk sukrin melis)
  • Smörkräm:
  • 75 g växtbaserat margarin (rumstempererat)
  • 1 dl sukrin mellis

Så gör du

  1. Mixa ingredienserna till en slät och tjock smet. Låt vila i 15 minuter.
  2. Klicka upp smeten i en form som är ca 20×20 cm, smord och bröad eller av silikon.
  3. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i 20-30 minuter. Låt svalna övertäckt så den behåller fukten och skär sedan bort kanterna.

    Smörkräm:
  4. Vispa matfettet ljust och luftigt. Tillsätt sötningen och vispa lite till.
  5. Bred smörkrämen på rulltårtan, rulla ihop och skär upp i bitar.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Krämig korvstroganoff på 20 minuter

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x