Följ receptets skapare Anna på instagram >>
Recept
ca 4-8 rutor
Detta behöver du
- Botten:
- 1 dl mandelmjöl
- 0,25 dl fibersirap
- 0,5 msk nicks use like sugar
- ca. 0,5 msk vatten
- 1 nypa salt
- Fyllning och topping:
- 75 g växtbaserat margarin (eller smör)
- 1 dl sukrin mellis (sockerfritt florsocker)
- Choklad, vegansk & sockerfri
Så gör du
- Botten:
- Mixa ingredienserna till botten och tryck ut i en form.
- Grädda på 175 grader i ca 10 minuter. Låt svalna.
- Fyllning och topping:
- Vispa matfettet vitt och fluffigt. Tillsätt sötningen och vispa lite till.
- Bred fyllningen på den svala bottnen.
- Ställ kakan kallt (ev. i frysen) och häll sedan smält choklad över. Låt stelna något innan du skär upp i bitar.
