Sök

Fattiga apor – bananbröd med kola

Fyll bananbrödet med jordnötssmör, doppa brödet i kolasås och toppa med goda tillbehör. Här har vi den nya sortens fattiga riddare: nämligen fattiga apor!

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Fattiga apor – bananbröd med kola och jordnötssmör av Anna Winér

Krämigt bananbröd med extra allt

Den här desserten är egentligen allt utom fattig. Den är riktigt mäktig, krämig och härlig. Bäst av allt är att den är sockerfri, glutenfri och även vegansk så de allra flesta ska kunna njuta av dem.

Fattiga apor – bananbröd med kola och jordnötssmör av Anna Winér
Skriv ut

Fattiga apor – bananbröd med kola och jordnötssmör

Du behöver

  • Bananbröd:
  • 2 dl glutenfria havregryn
  • 260 g bananer
  • 4 tsk bakpulver
  • 2 msk kakao
  • 1 dl vegetabilisk mjölk
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 1 msk fibersirap eller valfri sötning
  • Kola:
  • 0,25 dl vegetabilisk mjölk
  • 0,5 dl fibersirap eller valfri sötning

Så gör du

Bananbröd: 

1. Mixa alla ingredienser till en jämn smet. Häll i en form och grädda i ca 40 minuter på 180 grader.

2. Låt brödet svalna och skär sedan upp i kuber.

3. Gör ett hål i kuberna och ringla ner jordnötssmör. Täpp till hålet.

Kola: 

4. Koka mjölk med sötning i ca 5 minuter tills den börjar tjockna. Koka inte för länge då det blir knäck!

5. Doppa bananbrödet i kolan och låt svalna.

Servering: 

6. Toppa med exempelvis jordnötssmör och hackade nötter.

Fattiga apor – bananbröd med kola och jordnötssmör av Anna Winér

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook