Sök

Fluffbakelser utan gluten och socker

Enkla fluffbakelser! Saftig citronbotten, krämigt jordgubbsfluff och färska jordgubbar till det. En riktigt underbar, och nästan barnsligt god, bakelse. Vegansk, glutenfri och utan vitt socker.

fluffbakelser_jordgubb_av Anna Winér
Skriv ut

Fluffbakelser

Du behöver

  • Maräng:
  • 0,75 dl 0,75 dl kikärtsspad
  • 0,5 dl Nick’s use like sugar
  • 0,5 tsk xantangummi
  • Kaka:
  • 60 g kikärtsmjöl
  • 0,5 msk bakpulver
  • 0,5 tsk äppelcidervinäger
  • 1 dl vegetabilisk mjölk
  • Citronzest
  • Fluff:
  • 25 g kokosolja, smält
  • Jordgubbeessense
  • Röd livsmedelsfärg

Så gör du

6 STYCKEN
1. Vispa kikärstsspad och sötning fluffigt. Vispa ner xantangummi till en seg och fluffig maräng.
2. Blanda ingredienserna till kakan i en bunke och vänd sedan ner hälften av marängen till en slät smet.
3. Grädda i smorda silikonformar på 175 grader ca 20-30 minuter.
4. Vispa resterande marängsmet med ingredienserna till fluffet. Häll i spritspåse och ställ kallt.
5. Ställ en jordgubbe i mitten på varje kakbotten. Spritsa fluffet runt och dekorera med skivade jordgubbar.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

fluffbakelser_jordgubb_av Anna Winér

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook