Följ receptets skapare Anna på instagram >>
Fluffbakelser
Du behöver
- Maräng:
- 0,75 dl 0,75 dl kikärtsspad
- 0,5 dl Nick’s use like sugar
- 0,5 tsk xantangummi
- Kaka:
- 60 g kikärtsmjöl
- 0,5 msk bakpulver
- 0,5 tsk äppelcidervinäger
- 1 dl vegetabilisk mjölk
- Citronzest
- Fluff:
- 25 g kokosolja, smält
- Jordgubbeessense
- Röd livsmedelsfärg
Så gör du
6 STYCKEN
1. Vispa kikärstsspad och sötning fluffigt. Vispa ner xantangummi till en seg och fluffig maräng.
2. Blanda ingredienserna till kakan i en bunke och vänd sedan ner hälften av marängen till en slät smet.
3. Grädda i smorda silikonformar på 175 grader ca 20-30 minuter.
4. Vispa resterande marängsmet med ingredienserna till fluffet. Häll i spritspåse och ställ kallt.
5. Ställ en jordgubbe i mitten på varje kakbotten. Spritsa fluffet runt och dekorera med skivade jordgubbar.

Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!
Följ receptets skapare Anna på instagram >>