Roliga fruktfigurer som klubbor

De här fruktfigurerna är enklare att fixa än vad man kan tro och passar fint till såväl kalas och babyshower som roligt mellanmål. Det finns inga dolda tandpetare som kan vara farliga för barnen utan de står stadigt med hjälp av en grillpinne.
fruktfigurer-jpg.jpg

Fruktfigurer

Fruktdjur har vi sett mycket av. Nu är det dags för sagofigurer av frukt och bär. De här söta figurerna av frukt och bär får vem som helst att skippa sötsakerna och ta sig en fruktklubba istället. Med lite fantasi kan man skapa massor av olika figurer beroende på vilken frukt man har hemma.
 
Följ mina fyra enkla steg nedan så har du snart riktigt fina fruktklubbor till nästa kalas, fika eller kanske babyshower? Mycket enklare än det ser ut att vara.

k9a7709-jpg.jpg

Redskap till fruktfigurerna

Det är alltid enklare att göra fruktfigurerna med smarta redskap. Jag använde kniv, kakstansar, matlim, melonskopa, sugrör av plast, grillpinnar och ätbara ögon.

2. redskap till fruktfigurerna

Val av frukt till figurerna

Jag använde gul och grön kiwi, vindruvor, jordgubbar, melon och physalis till figurerna på bilden. Men det går att variera i det oändliga!

Ett tips är att använda stadig, eller lite omogen, frukt. När den är fast i konsistensen håller den bättre när du ska montera figurerna. Till armar och ben använde jag godissnören, vilket betyder att hela figuren går att äta, förutom pinnen i mitten.

1. frukt till fruktfigurerna

1. Skär och stansa ut frukten

Första steget är att skära upp all frukt. Skala den frukt du behöver skala och  stansa ut alla former som behövs.

3. skär och stansa ut till fruktfigurerna

2. Stick hål i frukten

Sen är det dags att göra hål i frukten så att du kan trä godissnörena igenom. Jag använde en grillpinne för att göra hålen. Det blir som att pärla halsband på ett snöre och går enkelt även för barn.

4. stick hål i frukten till fruktfigurerna

3. Börja montera figuren

Att montera figurerna är lite som att trä pärlhalsband. Trä godissnörena igenom kroppen så som på bilden och stick en grillpinne igenom mitten. Trä pinnen ner i ett färgglatt sugrör av hårdare plast. ”Pärla” vidrare genom att trä godissnöret igenom övrig frukt.

montera fruktfigurerna 

4. Limma ögon

Använd ätbart lim eller smält choklad för att limma fast ögonen på huvudet. Limmet fäster olika bra beroende på vad du limmar. Torrare underlag fäster det bäst på! Montera ihop de sista delarna och sen är det klart! 

Ett tips är att göra fruktfigurerna precis innan de ska ätas. Vissa godissnören löses upp snabbare än andra och gör figurerna ostadiga.

7. limma ögon till fruktfigurerna

Klart!

fruktfigurer

kamel av frukt
 

Mer inspiration direkt i din inkorg?

Prenumerera på mitt nyhetsbrev som kommer varje vecka fyllt med tips, trix och recept efter säsong!           

Ja, jag vill gärna ha nyhetsbrevet >>

k9a8925-jpg.jpg
Skaparglädje i samarbete med Panduro
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

13 tips när barnen är sjuka

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x