Sök

Fantastiska bär- och fruktremmar

STEG-FÖR-STEG + FILM. Frukt är godis! Ja, faktiskt. De här bär- och fruktremmarna ser ut och smakar som godis- utan att innehålla ett gram tillsatt socker. Perfekt som mellis eller i fruktlådan till skolan.

Sötsyrliga frukt- och bärremmar. Smaka på orden. Jag har länge tänkt att testa, men först nu kommit till skott. Inte en dag för tidigt! 

När det gäller val av frukt och bär är det bara din fantasi som sätter gränser. Tänk alla sorter som man kan få en krämig puré av. Blåbär, hallon, jordgubbar. Mango, persika, banan. Eller varför inte blanda flera olika.

Förvara remmarna i tätslutande burkar eller påsar!

Skriv ut

Frukt- och bär-remmar

Du behöver:

  • 500 gram Bär eller frukt
  • 1 banan (valfritt)

Så gör du:

50 grader varmluftsugn

  1. Mixa frukten/bären till en slät puré
  2. Släng med en banan om du vill ha lite sötma (gäller särskilt osockrade bär)
  3. Bred ut puréen på en plåt som du har täckt med bakplåtspapper.Sätt en sked i springan så att luckan är lite öppen hela tiden.
  4. Sätt på ugnen och torka 6- 9 timmar. Tiden varierar beroende på hur effektivt ugn du har. Resultatet ska vara helt torrt.
  5. Klipp lädret till remmar
  6. Förvara i tätslutande burk med lock.
1

Är bären/frukten frysta så tina dem. Jag tinade mina hallon i mikron.

2

Ner med bären/frukten i en mixer/ blender.

3

Har du osockrade bär kan resultatet bli väldigt surt. Gör remmarna naturligt sötare med hjälp av en glad banan.

4

Mixa till en slät puré.

5

Häll upp purén på en bakplåtspapperstäckt plåt. Skjuts in i ugnen.

6

TIPS! Konserverade persikor i egen lag (där du har hällt bort lagen) ger fantastiskt söta fruktremmar. 

7

Sätt en sked i ugnsöppningen för att släppa ut fukt ur ugnen.

8

Kör varmluftsugn på 50 grader celsius. Tiden verkar variera beroende på hur effektivt ugn du har och hur många plåtar du har inne. För mig tog det nästan 8 timmar, men känn dig fram. När det inte längre är det minsta kladdigt så är det klart.

9

Puren har nu torkat till en läderliknande fyrkant. Trimma kanterna med en sax och ät upp det som blir över på stående fot.

10

Nu är det dags att klippa fina jämna ca 2 cm breda remmar.

11

Se vad fint det blir!

12

Volia. Rulla ihop dem och stoppa ner i fruktlådan. Eller kör som mellis/ efterrätt hemma för glada barn.

SE FILMEN NEDANFÖR

Glassigt värre!
Jag vill också flagga för att den här härliga frukt och bärpurén har fler användningsområden. Det är bland annat superenkelt att fixa härliga glassar om det blir något över av purén. Jag hade lite över av både hallon- och persikopurén och slängde ner den i två formar- och tjoff in i frysen.

 

Nyttigt, gott och törstsläckande!

Tror du att dina vänner skulle uppskatta frukt- och bärremmarna? Dela gärna artikeln genom att trycka på "dela-knappen" nedanför.

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här

För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook