Skapat av Anna Winér @anna_winer
Fyllning med bulle på endast vegetabiliska råvaror
Både bulldegen och fyllningen är bakade på endast råvaror från växtriket. Det gör bullarna helt veganska men de är även glutenfria och utan vitt socker. Perfekta till picknick, kalas och som mellanmål.
Enkla bullar med extra allt
Bullarna är riktigt enkla att baka och blir väldigt saftiga och krämiga. Garnera dem gärna med mandelsmör och mandelspån, eller med smält choklad och kokos när du ska servera dem för en extra lyxig känsla.

Fyllning med bulle
Du behöver
- Bulldeg:
- 2 msk kokosmjöl
- 0,75 dl mandelmjöl
- 1,5 msk fiberhusk
- 1 tsk bakpulver
- 0,75 tsk kardemumma
- 6 msk kikärtsspad
- 0,5 dl vegetabilisk mjölk eller grädde
- 4 mosade dadlar eller valfri sötning
- Fyllning:
- 2 avokaod
- 2 mosade dadlar eller valfri sötning
- 3 msk kanel eller kakao
Så gör du
10 bullar
Bulldeg:
1. Blanda alla torra ingredienser i en skål och alla blöta i en annan.
2. Blanda ner de torra ingredienser i vätskan och låt svälla i 20 minuter.
3. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper och dra bort det översta papperet. Stansa ut 10 cirklar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Fyllning och gräddning:
4. Blanda ingredienserna till fyllningen med antingen kanel eller kakao. Klicka fyllning i mitten av varje degcirkel.
5. Nyp ihop motstående sidor av degen och låt stå i kylen i 30 minuter.
6. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i 20-25 minuter.
7. Låt svalna helt innan du lossnar dem och garnerar vid servering (antingen med mandelsmör och flagad mandel om du fyllt bullarna med kanelfyllning, eller smält choklad och kokos om du fyllt dem med chokladfyllning).


Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!
Följ receptets skapare Anna på instagram >>