Sök

Chokladkladdkaka & citronkladdkaka formade som två girafftårtor

Figurtårta: Girafftårtorna är enkla att göra av två kladdkakor: en med choklad och en med citron. Jag beskriver här hur jag steg för steg gjorde girafftårtorna med enkla medel. Längst ner finns även recept på veganska och glutenfria kladdkakor.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Kladdkakor formade som två girafftårtor, av Anna Winér

Vad du behöver till girafftårtorna

Två runda kladdkakor är grunden till girafferna. Du kan baka valfria kladdkakor, välja recepten längst ned i artikeln eller köp färdiga i affären. Även sockerkakor fungerar fint! Jag dekorerade girafferna med smält choklad. Jag spritsade vit och mörk choklad till de olika delarna på ett bakplåtspapper och lät stelna innan jag flyttade över dem på de svala kakorna. Himla smidigt!

  • 1 kladdkaka, eller chokladsockerkaka
  • 1 citronkladdkaka, eller sockerkaka
  • Smält mörk choklad
  • Smält vit choklad
Kladdkakor formade som två girafftårtor, av Anna Winér

1. Baka kladdkakorna/sockerkakorna eller köp färdiga till girafftårtorna

Börja med att baka en ljus och en mörk kladdkaka, eller sockerkakor, till tårtorna. Välj en med choklad som blir mörk och en med exempelvis citron som blir ljus. Recept på en chokladkladdkaka och en citronkladdkaka som är veganska, glutenfria och utan vitt socker finns längre ner.

Kladdkakor formade som två girafftårtor, av Anna Winér

2. Skär kakorna till rätt form till girafferna

Skär ut fyra trianglar och en cirkel i nedre delen av varje kaka, så som bilden visar. Flytta bitarna mellan kakorna och placera dem som nos, öron och horn på girafferna. Tips! Ha gärna kladdkakorna en stund i frysen innan du börjar skära. Då håller de ihop bättre.

Kladdkakor formade som två girafftårtor, av Anna Winér
Kladdkakor formade som två girafftårtor, av Anna Winér

3. Dekorera girafferna med smält mörk- och vit choklad

Smält mörk och vit choklad och spritsa som näsborrar, ögon, öron och fläckar. Spritsa antingen direkt på tårtan och låt stelna, eller spisa på bakplåtspapper och flytta över delarna på kakorna när det stelnat.

Kladdkakor formade som två girafftårtor, av Anna Winér
Skriv ut

Giraffer av kladdkakor

Du behöver

  • Chokladkladdkaka:
  • 1 dl mandelmjöl
  • 4 tsk kokosmjöl
  • 5 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk mosade dadlar eller valfri sötning
  • 1 dl vegetabilisk mjölk
  • 0,6 dl rapsolja
  • Citronkladdkaka:
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 4 tsk kokosmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk mosade dadlar eller valfri sötning
  • 0,5 dl vegetabilisk mjölk
  • 0,6 dl rapsolja
  • Dekoration:
  • smält vit choklad
  • smält mörk choklad

Så gör du

1. Blanda de torra ingredienserna för sig och de blöta för sig till de två olika kladdkakorna. Vänd ihop de blöta med de torra så du har två smetar.

2. Smörj två formar, ca 20 cm i diameter och häll en smet i var. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter på 175 grader. Låt svalna.

3. Montera ihop kladdkakorna till två giraffer som bilderna visar. Dekorera med smält vit och mörk choklad.

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook