Sök

Smältfri glass på cheesecakesmet av cashewnötter

Cheesecakesmet av cashewnötter blir perfekt bas till glass: smälter aldrig och blir underbart krämig och god. Med kaffe och kakao smakar det här nyttiga glassen precis som chokladbollar!

Skapat av Anna Winér @anna_winer

cheesecake på cashewnötter som inte smälter, av Anna Winér

Nyttig och vegansk choklad- och kaffeglass 

Receptet på glassen innehåller inga animaliska produkter, inget gluten eller vitt socker. På en bas av cashewnötter, som legat i blöt under natten, får den sin riktigt krämiga och lena konsistens.

närbild på cashewglassen, av anna winér

Smältfri glass utan glassmaskin

Glassen är riktigt enkel att göra: du mixar ihop alla ingredienser och ställer kallt för att stelna. Förvara den i kylen men ha den gärna en liten stund i frysen precis innan servering så den blir riktigt kall. Men, frys den inte helt! Då blir den inte lika krämig och god som när den förvaras i kylen.

chokladglass av cashewnötter i skål med rosa och guldig bakgrund, av anna winér
Skriv ut

Glass av cashewcheesecake

Du behöver:

  • 5 dl cashewnötter, blötlagda
  • 1 dl kokosolja, smält
  • 0,5 dl kaffe
  • 5 dadlar, urkärnade
  • 1 dl kakao

Så gör du:

1 sats

1. Mixa ingredienserna till en slät smet.

2. Ställ smeten kallt ca 3 timmar, eller en stund i frysen. 

3. Förvara ”glassen” i kylen.

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook