Sök

Glass på mandelmjölk utan allergener

Glass gjord på mandelmjölk kan bli riktigt krämig och god om man vet de hemliga knepen. Utan glassmaskin får du en riktigt krämig och lätt glass som passar de allra flesta: glutenfri, vegansk och utan vitt socker.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Glass på mandelmjölk utan allergener, av Anna Winér

Snabb glass på få ingredienser

Glassen görs i två steg. Frys först in mandelmjölk med sötning och kakao i exempelvis isformar, det tar någon timme. Mixa sedan iskuberna med lite till mandelmjölk och xantangummi. Vips så har du en riktigt krämig glass redo att serveras direkt! Ringla gärna lite smält choklad över.

Glass på mandelmjölk utan allergener, av Anna Winér

Xantangummi är hemligheten i glassen

Xantangummi är ett pulver som ofta används i glutenfri bakning för att få degarna att binda ihop precis som gluten gör. Men visste du att xantangummi är perfekt i glass för att de den en krämig konsistens och undvika iskristaller? 

Glass på mandelmjölk utan allergener, av Anna Winér

Välj sötning efter smak till glassen

Har du dadlar hemma, sirap, socker eller annan sötning? Välj det du har och tycker bäst om till receptet! Jag brukar använda mosade dadlar då jag oftast har det hemma. Smaka dig fram till vad du tycker bli godast och lagom.

Skriv ut

Glass på mandelmjölk

Du behöver

  • 2,5 dl mandelmjölk
  • 2 msk kakao
  • 2 msk sötning, efter smak
  • 0,5 tsk xantangummi

Så gör du

1. Blanda 2 dl mandelmjölk, kakao och sötning och frys in i exempelvis iskuber. 

2. Mixa de frysa iskuberna med 0,5 dl mandelmjölk och xantangummi. Servera direkt

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook