Skapat av Anna Winér @anna_winer
Snabb glass på få ingredienser
Glassen görs i två steg. Frys först in mandelmjölk med sötning och kakao i exempelvis isformar, det tar någon timme. Mixa sedan iskuberna med lite till mandelmjölk och xantangummi. Vips så har du en riktigt krämig glass redo att serveras direkt! Ringla gärna lite smält choklad över.
Xantangummi är hemligheten i glassen
Xantangummi är ett pulver som ofta används i glutenfri bakning för att få degarna att binda ihop precis som gluten gör. Men visste du att xantangummi är perfekt i glass för att de den en krämig konsistens och undvika iskristaller?

Välj sötning efter smak till glassen
Har du dadlar hemma, sirap, socker eller annan sötning? Välj det du har och tycker bäst om till receptet! Jag brukar använda mosade dadlar då jag oftast har det hemma. Smaka dig fram till vad du tycker bli godast och lagom.
Glass på mandelmjölk
Du behöver
- 2,5 dl mandelmjölk
- 2 msk kakao
- 2 msk sötning, efter smak
- 0,5 tsk xantangummi
Så gör du
1. Blanda 2 dl mandelmjölk, kakao och sötning och frys in i exempelvis iskuber.
2. Mixa de frysa iskuberna med 0,5 dl mandelmjölk och xantangummi. Servera direkt
Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!
Följ receptets skapare Anna på instagram >>