Glass på mandelmjölk utan allergener

Glass gjord på mandelmjölk kan bli riktigt krämig och god om man vet de hemliga knepen. Utan glassmaskin får du en riktigt krämig och lätt glass som passar de allra flesta: glutenfri, vegansk och utan vitt socker.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

glass-pa-mandelmjolk-utan-allergener-av-anna-winer-03-jpg.jpg

Snabb glass på få ingredienser

Glassen görs i två steg. Frys först in mandelmjölk med sötning och kakao i exempelvis isformar, det tar någon timme. Mixa sedan iskuberna med lite till mandelmjölk och xantangummi. Vips så har du en riktigt krämig glass redo att serveras direkt! Ringla gärna lite smält choklad över.

glass-pa-mandelmjolk-utan-allergener-av-anna-winer-0-jpg.jpg

Xantangummi är hemligheten i glassen

Xantangummi är ett pulver som ofta används i glutenfri bakning för att få degarna att binda ihop precis som gluten gör. Men visste du att xantangummi är perfekt i glass för att de den en krämig konsistens och undvika iskristaller? 

glass-pa-mandelmjolk-utan-allergener-av-anna-winer-05-jpg.jpg

Välj sötning efter smak till glassen

Har du dadlar hemma, sirap, socker eller annan sötning? Välj det du har och tycker bäst om till receptet! Jag brukar använda mosade dadlar då jag oftast har det hemma. Smaka dig fram till vad du tycker bli godast och lagom.

Glass på mandelmjölk

Du behöver

  • 2,5 dl mandelmjölk
  • 2 msk kakao
  • 2 msk sötning, efter smak
  • 0,5 tsk xantangummi

Så gör du

1. Blanda 2 dl mandelmjölk, kakao och sötning och frys in i exempelvis iskuber. 

2. Mixa de frysa iskuberna med 0,5 dl mandelmjölk och xantangummi. Servera direkt

Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Häng med FixaSjälv på facebook >>

FixaSjälv på instagram >>

Fler härliga glassrecept >>

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Enkel chokladbollsdröm med chokladpannacotta

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x