Sök

Glassburgare till frukost

Rostad bulle med jordnötssmör, bananskivor, chokladglass och kokosbacon är en underbar kombination som både är vegansk och glutenfri. Det bästa av allt är att den är helt okej att äta till frukost.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Glassburgaren till frukost, av Anna Winér

Glassburgare med jordnötssmör, banan, chokladglass och kokosbacon

Jag älskar verkligen smakerna i den här glassburgaren. Det är otroligt gott med de söta bananerna, lena jordnötssmöret, krispiga och salta kokosbaconen och den krämiga bananglassen. Den är även himla enkel att göra! Nedan finan recept på både bullar och glass, men man kan så klart även välja sina egna favoritrecept!

Glassburgaren till frukost, av Anna Winér
Skriv ut

Glassburgare

Du behöver

  • Bröd:
  • 1 dl glutenfritt havremjöl
  • 0,5 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl kikärtsmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,25 msk fiberhusk
  • nypa salt
  • 1,5 dl vegetabilisk mjölk
  • Bananglass:
  • 3 bananer frysta i bitar
  • 2 msk kakao
  • sötning efter smak
  • Servering:
  • jordnötssmör
  • bananskivor
  • kokosbacon

Så gör du

6 små bullar 

Bröd:

1. Blanda de torra ingredienserna för sig och blanda sedan ner mjölken. 

2. Låt degen svälla i 15 minuter.

3. Forma bullar av degen med fuktade händer, lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen på 180 grader ca 20-25 minuter.

Bananglass:

4. Mixa de frysta bananslantarna med kakao och valfri sötning efter smak.

Servering:

5. Dela bullarna och rosta dem lätt, bred på jordnötssmör, bananskivor och en kula glass! Servera kokosbacon till.

Glassburgare med jordgubb och vanilj

Testa även att servera bullarna med skivade jordgubbar och bananglass smaksatt med vanilj. Det blir riktigt somrigt och gott!

Glassburgare med jordgubb och vanilj, av Anna Winér

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook