Följ receptets skapare Anna på instagram >>
Krämig glass som inte smälter iväg! De här enkla ”glasskulorna” förvaras i kylen och är riktigt krämiga, veganska, glutenfria och utan tillsatt socker. Jag mixade och silade bär och frukt och använde som vätska i smeten och förstärkte smaken med essenser.

Glass som inte smälter
1 sats
Detta behöver du
- 200 g cashewnötter eller solroskärnor
- 1 dl saft från frukt och bär
- 3-4 msk neutral kokosolja, mjuk
Så gör du
- 1. Lägg cashewnötterna i en gryta med kokande vatten, stäng av värmen, sätt på ett lock och låt stå 15 minuter.
- Häll av vattnet och mixa slätt med resterande ingredienser. Vill du ha en fastare ”glass” så välj den större mängden kokosolja. Kyl över natten tills den är lagom fast i konsistensen så du kan forma kulor.
Tips! Lägg smeten/glasskulorna en stund i frysen precis innan servering för mer ”glassliknande” -känsla. Använder du solroskärnor kan du behöva öka mängden vätska i receptet något.
