Kulglass som inte smälter

Krämig glass som inte smälter iväg! De här enkla "glasskulorna" förvaras i kylen och är riktigt krämiga, veganska, glutenfria och utan tillsatt socker. Jag mixade och silade bär och frukt och använde som vätska i smeten och förstärkte smaken med essenser.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Krämig glass som inte smälter iväg! De här enkla ”glasskulorna” förvaras i kylen och är riktigt krämiga, veganska, glutenfria och utan tillsatt socker. Jag mixade och silade bär och frukt och använde som vätska i smeten och förstärkte smaken med essenser.

Glass som inte smälter

1 sats

Detta behöver du

  • 200 g cashewnötter eller solroskärnor
  • 1 dl saft från frukt och bär
  • 3-4 msk neutral kokosolja, mjuk
Ev. livsmedelsfärg och essenser

    Så gör du

    1. 1. Lägg cashewnötterna i en gryta med kokande vatten, stäng av värmen, sätt på ett lock och låt stå 15 minuter.
    2. Häll av vattnet och mixa slätt med resterande ingredienser. Vill du ha en fastare ”glass” så välj den större mängden kokosolja. Kyl över natten tills den är lagom fast i konsistensen så du kan forma kulor.

      Tips! Lägg smeten/glasskulorna en stund i frysen precis innan servering för mer ”glassliknande” -känsla. Använder du solroskärnor kan du behöva öka mängden vätska i receptet något.

    Följ receptets skapare Anna på instagram >>

    Får mer inspiration i social medier

    Följ FixaSjälv på Facebook >>

    Följ FixaSjälv på instagram >>

    Prenumerera
    Notis om
    guest
    0 Comments
    Inline Feedbacks
    Visa alla kommentarer

    Nästa inlägg

    Påskpynta lampan

    0
    Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
    ()
    x