Sök

Krämig och glutenfri semla

De här bullarna blir krispiga på ytan men krämiga som mandelmassa inuti. Alltså inte som vanliga ”torra” semlor. Dessa semlorna är riktigt saftiga och behöver nästan ingen fyllning, men lite mandelsmör och grädde skadar ju inte!

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Krämig och glutenfri semla, av anna winér

Veganska semlor utan gluten

Receptet innehåller inget gluten, mjölk eller andra animaliska produkter.

Krämig och glutenfri semlor på ett fat, av anna winér

Tips på annorlunda fyllningar till semlorna, förutom grädde

Mandelsmör.

Mandelmassa.

Chokladmousse: 1 avokado mixad med 1 banan och 1 msk kakao.

Hallonkräm: Här finns ett recept på hallonkräm >>

Kanelkräm: 1 avokado mixad med 1 banan och 1 msk kanel.

Nutella: Nötsmör blandat med kakao.

Äppelmos.

Vaniljkräm.

Smörkräm.

Lemoncurd.

Maräng, färsk.

Godisfluff: Smält ner 80 g segt godis i 3 dl grädde. Låt svalna. Vispa upp till fluff!

Mosade hallon och lakritsgrädde.

semla med bett i, av anna winér
Skriv ut

Krämig och glutenfri semla

Du behöver

  • 3 msk kikärtsspad (ersättning för 1 ägg)
  • 2 msk olja
  • 3 dadlar, urkärnade
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 msk fiberhusk, knappt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk kardemumma
  • Fyllning:
  • Mandelsmör
  • Grädde

Så gör du

4 små

1. Mixa samman kikärtsspad (ersättning för ägg) olja och dadlar till en jämn smet.
2. Blanda de torra ingredienserna i en skål och blanda sedan ner det i smeten.
3. Låt degen vila 15 minuter innan du formar bullar på bakplåtspapper och gräddar mitt i ugnen ca 10 minuter, 200 grader.
4. Fyll med mandelsmör och grädde.

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här

För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här

För att följa receptets skapare Anna Winér på Instagram: klicka här

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook