Sök

Gör glassnachos i våffeljärnet

Det är riktigt enkelt att baka sina egna glassvåfflor i våffeljärnet. Gör en chokladbollssmet utan kakao och börja våffla! Perfekt att servera som glassnachos.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Glutenfria glassvåfflor till glassnachos, av Anna Winér

Enkla glassvåfflor för alla

De här glassvåfflorna, eller nachosen, är riktigt enkla att baka i våffeljärnet. Smeten är egentligen samma som man använder till chokladbollar, fast utan kakao. Just det här receptet är även glutenfritt, veganskt och utan vitt socker så de ska kunna njutas av de flesta.

Glutenfria glassvåfflor till glassnachos, av Anna Winér

Tips till glassnachosen

  • Håll ett öga på smeten när du våfflar den. Den bränns lätt om järnet är för varmt!
  • Smaka gärna av smeten innan du gräddar den i våffeljärnet för att se om du tycker den är lagom söt, salt osv. Smaken är alltid delad!
Glutenfria glassvåfflor till glassnachos, av Anna Winér
Skriv ut

Glassnachos

Du behöver

  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl glutenfritt havremjöl
  • 6 dadlar, eller 1 krm rent steviapulver eller 0,5 dl björksocker
  • 1 msk smält kokosolja
  • 1 nypa vaniljpulver
  • ev. salt
  • 1-2 msk vatten

Så gör du

1 sats

1. Mixa alla ingredienser till en jämn deg.

2. Tryck eller kava ut till en tjock platta.

3. Värm ett våffeljärn och grädda smeten gyllene. Låt svalna och bryta sedan i bitar.

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook