Följ receptets skapare Anna på instagram >>
Tips till granolan
Välj de fröer och nötter som du har hemma och gillar. Jag blandade glutenfri havre, solroskärnor, linfrö, sesamfrö och pumpakärnor. Även nötsmöret kan du välja utifrån vad du iglar bäst och tål. Testa med jordnötssmör, mandelsmör eller kanske solrosfrösmör?
Glutenfria granola
Du behöver
- 6 msk nötsmör, 99% nötter
- 4 dl glutenfritt havregryn, nötter, frö mm.
- ev. 4 msk sötning
- 2-4 msk vatten
Så gör du
1. Mixa nötsmör med en blandning av havre, frö och nötter. Välj de sorter du gillar bäst! Tillsätt även eventuell sötning och vatten tills granolan börjar klumpa ihop sig.
2. Sprid ut granolan på ett bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen på 150 grader ca 10-20 minuter. Den ska bli krispig men inte bränd.
Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!
Följ receptets skapare Anna på instagram >>