Sök

Veganska & glutenfria hallonrutor med bärglasyr utan vitt socker

Med hallon i smeten blir de här rutorna riktigt saftiga och goda. Toppa med en len glasyr med bärsaft och färska bär och fikat är klart snabbt och lätt! De är riktigt enkla att baka och är dessutom glutenfria, veganska och innehåller inget vitt socker.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Veganska & glutenfria hallonrutor med glasyr, av Anna Winér

Enkla hallonrutor med len glasyr

Hallonrutorna är riktigt enkla att baka. Du mixar de blöta ingredienserna för sig och de torra för sig. Blanda sedan dem båda och grädda smeten i ugnen. Glasyren vispar du ihop lika enkelt! Hallonrutorna går fint att frysa in med glasyren bör du ber på samma dag som de ska ätas.

Veganska & glutenfria hallonrutor med glasyr, av Anna Winér

Välj sötning efter smak till hallonrutorna och glasyren

Hallonrutorna är sötade med dadlar men du kan enkelt välja annan sötning om du vill. Testa med sirap, socker eller det du föredrar. Även glasyren kan du tillsätta sötning efter smak. Gillar du en syrligare tusch kan du ha den som den är, men vill du få mer sötma kan du tillsätta valfri sötning.

Veganska & glutenfria hallonrutor med glasyr, av Anna Winér
Skriv ut

Hallonrutor med bärglasyr

Du behöver

  • Hallonbottnar:
  • 1,5 dl mosade hallon
  • 9 dadlar
  • 2 dl vegetabilisk mjölk
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 7 dl mandelmjöl
  • 1,5 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,25 tsk salt
  • Bärglasyr:
  • 6 msk kikärtsspad
  • 3 tsk citronsaft
  • valfri sötning
  • ca 4 tsk saft från mosade bär
  • 5 dl olja

Så gör du

Hallonbottnar:

1. Mixa hallon, dadlar, mjölk och vaniljpulver till en slät smet.

2. Blanda de torra ingredienserna i en skål och tillsätt mjölkblandningen. Blanda väl.

3. Häll smeten i en smord form, 20 x 20 cm, och grädda mitt i ugnen på 175 grader i 20 minuter. 

 
Bärglasyr:

4. Vispa kikärtsspad, citronsaft, sötning och bärsaften till en fluffig smet.

5. Fortsätt vispa och häll sakta i oljan tills du har en blank glasyr.

6. Spritsa glasyren på den svala kakan och toppa med hackade bär.

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook