Sök

Halloween cheesecake: no bake & vegansk

Fika till alla: Cheesecake som bakas utan ugn med en botten av chokladfudge, krämig chokladfyllning, toppad med chokladmousse och pumpor av apelsinfromage!

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Cheesecake med orange pumpor

Chokladchock med apelsin i form av en Halloween cheesecake! Hur bra låter inte det? Den bakas utan ugn, är vegansk, glutenfri och utan vitt socker.

närbild på apelsinpumporna på cheesecaken

Choklad och apelsin cheesecake till Halloween

Den här cheesecake är riktigt enkel, krämig och har mycket chokladsmak! Den är dock även mäktig så en liten bit räcker fint. Men, det som blir över går fint att spara i kylen flera dagar!

halloween cheesecake med pumpor

Tips till Halloween cheesecaken

  • Cheesecake klarar sig fint i kylen i flera dagar, låt den bli rumstempererad innan servering bara.
  • Blanda röd och gul matfärg för att få en orange färg till pumporna, om du inte hittar en färdigblandad.
  • Blötlägg cashewnötterna minst 8 timmar innan du ska baka kakan.
Skriv ut

Halloween cheesecake -choklad & apelsin 

Du behöver:

  • Botten & blad
  • 2 dl kokta bönor
  • 2 dadlar
  • 2 msk kokosolja
  • 2 msk kakao
  • Grön matfärg
  • Pumpor
  • 2 dl apelsinsaft, ca 1 apelsin
  • 2/3 dl glutenfri havregryn
  • 2 tsk olja
  • 4 msk neutral kokosolja
  • Orange matfärg
  • Fyllning
  • 5 dl cashewnötter, blötlagda
  • 3/4 dl neutral kokosolja
  • 1/2 dl vatten
  • 5 msk kakao
  • Chokladtopping
  • 1 avokado
  • 1 msk kakao
  • 1 dadel, mixad

Så gör du:

1 stycken

Botten:

1. Mixa samman alla ingredienser till bottnen och bladen utom färgen. 

2. Tryck ut degen i en rund form men spara lite att göra blad av. Blanda den degen med grön matfärg och kyl tills den är enkel att modellera. Förvara bottnen och bladen i kylen.


Pumpor:

3. Mixa apelsinsaft, havre och olja på hög hastighet i 3 minuter.

4. Sila vätskan genom en sil. 

5. Sjud vätskan i en kastrull på låg värme ca 15 minuter. 

6. Mixa vätskan med kokosolja och orange matfärg.

7. Häll upp vätskan i olika silikonformar, ställ dem i frysen tills de stelnat. Tryck sedan ut dem försiktigt. Förvara i kylen.

 

Fyllning:

8. Mixa de blötlagda cashewnötterna med vatten, kakao och kokosolja slätt.

9. Ta ut formen med bottnen från kylen och häll på fyllningen. Ställ tillbaka i kylen.

 
Chokladtopping:

10. Mixa avokado, kakao och dadel till en slät mousse. Dekorera kakan!

För att följa receptets skapare Anna Winér på Instagram: klicka här

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här

För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook