Sök

Havremjölksfluff med dulce de leche

Det här enkla fluffet kan du variera i oändlighet! Testa med gräddkolasmak, jordgubb eller kanske Piggelin? Med smaksatt dulce de leche blir det sommarens nyhet! Receptet är helt veganskt, utan vitt socker, glutenfritt mm.

havremjölksfluff_gräddkola_av Anna Winér_03
Skriv ut

Havremjölksfluff med dulce de leche

Du behöver

  • Havremjölksfluff:
  • 2 dl vatten
  • 1,5 dl glutenfritt havregryn
  • 4 tsk olja
  • 5 msk neutral kokosolja
  • 3 msk flytande sötning
  • Livsmedelsfärg
  • Smaksättning (gräddkolaarom, tuttifruttiarom, jordgubbsarom)
  • Dulce de leche:
  • 150 g sojamjölkspulver eller kokosmjölkspulver
  • 1,5 dl flytande sötning
  • 1 dl vatten
  • 1 nypa salt
  • Livsmedelsfärg
  • Smaksättning (gräddkolaarom, tuttifruttiarom, jordgubbsarom)

Så gör du

2 PORT
Havremjölkfluff:
1. Mixa vatten, havre och rapsolja på hög hastighet i ungefär 3 minuter.
2. Sila vätskan genom en sil.
3. Häll vätskan i en kastrull och tillsätt kokosolja, sötning, färg och smaksättning.
4. Sjud vätskan på låg värme tills den blivit tjock.
5. Häll upp i en burk och ställ i kylen för att svalna och stelna. Servera väl kyld.

Dulce de leche:
6. Mixa alla ingredienser väl och sjud i en kastrull tills såsen börjar tjockna. Häll i en burk och låt svalna helt.

Tips! Sparar havret som du silat bort till att baka scones på eller använd som ströbröd i biffar. Blev såsen för stel och seg när den svalnat så tillsätt lite hett vatten och blanda runt.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

havremjölksfluff av Anna Winér
havremjölksfluff av Anna Winér
havremjölksfluff av Anna Winér

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook