Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Havremjölksfluff med dulce de leche
Du behöver
- Havremjölksfluff:
- 2 dl vatten
- 1,5 dl glutenfritt havregryn
- 4 tsk olja
- 5 msk neutral kokosolja
- 3 msk flytande sötning
- Livsmedelsfärg
- Smaksättning (gräddkolaarom, tuttifruttiarom, jordgubbsarom)
- Dulce de leche:
- 150 g sojamjölkspulver eller kokosmjölkspulver
- 1,5 dl flytande sötning
- 1 dl vatten
- 1 nypa salt
- Livsmedelsfärg
- Smaksättning (gräddkolaarom, tuttifruttiarom, jordgubbsarom)
Så gör du
2 PORT
Havremjölkfluff:
1. Mixa vatten, havre och rapsolja på hög hastighet i ungefär 3 minuter.
2. Sila vätskan genom en sil.
3. Häll vätskan i en kastrull och tillsätt kokosolja, sötning, färg och smaksättning.
4. Sjud vätskan på låg värme tills den blivit tjock.
5. Häll upp i en burk och ställ i kylen för att svalna och stelna. Servera väl kyld.
Dulce de leche:
6. Mixa alla ingredienser väl och sjud i en kastrull tills såsen börjar tjockna. Häll i en burk och låt svalna helt.
Tips! Sparar havret som du silat bort till att baka scones på eller använd som ströbröd i biffar. Blev såsen för stel och seg när den svalnat så tillsätt lite hett vatten och blanda runt.



Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!
Följ receptets skapare Anna på instagram >>