Sök

Enkla hjärtan av jordnötssmör med jordnötstopping

Med jordnötssmör som huvudingrediens bakade jag det här hjärtat som fick konsistens och smak precis som en krämig jordnötsmunk! Älskar man jordnötssmör så är det här verkligen ett underbart recept.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Enkla jordnötshjärtan, av anna winér

Jordnötshjärtan: glutenfria, veganska och inget vitt socker

Bakelserna är riktigt krämiga och ”smöriga” i konsistensen. Som en riktigt härlig munk eller chokladkaka. Då de varken innehåller gluten, några animaliska ingredienser eller vitt socker passar de att bjuda på dem flesta. Servera med extra jordnötssmör på toppen!

Jordnötshjärta med jordnötssmör, av anna winér

Bäst resultat med jordnötssmör av hög kvalité

Jag använder alltid ett smör av hög kvalité som bara består av jordnötter och lite havssalt för att receptets ska bli så gott och bra som möjligt. Min favorit består av 99,3% jordnötter. Inga tillsatser eller socker!

Skriv ut

Jordnötshjärtan

Du behöver

  • 1 dl jordnötssmör, endast jordnötter + salt
  • 0,5 dl kokosolja, smält
  • 1 banan, stor
  • 4 msk kokosflingor
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dadel, urkärnad
  • 2 msk kakao

Så gör du

4 stycken

1. Mixa alla ingredienser i en matberedare.

2. Häll smeten i formar och forma på ett bakplåtspapper.

3. Grädda mitt i ugnen ca 15 min på 180 grader.

4. Låt hjärtan svalna innan du ringlar på extra jordnötssmör.

Tips till jordnötshjärtan

  • Känns smeten för torr så tillsätt lite mer jordnötssmör. Beroende på storleken på bananen kan konsistensen på smeten variera.
  • Har du inga formar som hjärtan kan du forma smeten för hand på ett bakplåtspapper eller hälla all smet i en form och sen skära ut hjärtan.
  • Kakorna går även fint att göra utan kakao och då smakar de bara jordnötssmör, riktigt gott det med!

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook