Gör din egen Hobby Horse

Intresset för käpphästar växer så det knakar. Med Panduros Hobby Horse med färdiga stommar och detaljer blir det både enkelt och roligt att göra sin egen käpphäst. Här visar min guddotter Ida hur hon har byggt upp en egen käpphästvärld.

I samarbete med Panduro

Min guddotter Ida 11 år har hållit på med käpphästar i flera år. Intresset för hästar och ridning började när Ida bara var några år och käpphästarna har blivit en naturlig förlängning av hennes hobby.

hobbyhorse-23-jpg.jpg

– Jag är så glad att Ida har sina käpphästar. Det är en en kreativ och social aktivitet där barnen dessutom rör sig mycket, säger Idas mamma Lotta.

hobbyhorse-16-jpg.jpg

Allt du behöver finns hos Panduro

På Panduro hittar du allt du behöver för att bygga en hel värld till käpphästarna. Förutom allt till hästen, som stommar, garn till man, grimmor, täcken och huvor,  finns även saker för att bygga ett eget stall och anordna tävlingar, som käpphästhållare, namnskyltar, rosetter och hinder.

Det är bara fantasin som sätter gränser. Vill ditt barn kanske göra en enhörning? En prinsess-häst? Eller kanske en häst för en riddare?

Se alla tillbehör här >> 

JUST NU: 29% rabatt på alla käpphäststommar

hobbyhorse-10-jpg.jpg

Unika käpphästar

Visst kan man köpa färdiga käpphästar, men för Ida är det viktigt att hästarna är unika. Dessutom är själva skapandet halva nöjet. Med garn, tyg och tråd får käpphästarna en egen unik identitet. Ida anpassar namn efter hästens utseende och byter grimmor och huvor dagligen. 

”Jag håller på med mina hästar flera timmar om dagen. Jag ryktar dem och ger dem mat och vatten”, säger Ida. Hon fortsätter: ”Det är också viktigt att de får komma ut och röra på sig, så vi hoppar mycket”.

img-4086-jpg.jpg

Förvandning i fyra steg

Här kan du se förvandlingen av Idas häst i fyra steg. Längst ner i artikeln kan du se en film från Panduro där de visar steg för steg hur du gör din egen käpphäst med Hobby Horse.

ae106977-db2c-42fa-8adf-1744560faff0-1-jpg.jpg

Ett roligt projekt för hela familjen

Hobby Horse är ett roligt projekt som hela familjen kan vara delaktiga i då det finns utrymme för att såväl sy och måla som att snickra. Varför inte göra ett stall till hästarna? Hos Panduro hittar du smarta tillbehör så barnen kan få ett fint stall inne i sina rum.

Inspiration till hur du bygger ett stall >> 

Du hittar allt du behöver till din Hobby Horse här >> 

hobbyhorse-19-jpg.jpg

Tävlingar och lekar

När hästarna är klara är det dags att arrangera tävlingar. Låt hela familjen vara med eller bjud in vänner och grannar. Självklart ska vinnarhästarna få fina rosetter.

Se rosetterna och medaljerna här>>

hobbyhorse-22-jpg.jpg
hobbyhorse-13-jpg.jpg
hobbyhorse-14-jpg.jpg

Att klara hinder tillsammans

Panduros omålade hinder skapar förutsättningar för fantasi. Ida och Lotta har målat sina med utomhusfärg för optimal hållbarhet. Det medföljer tre bommar som kan placeras på fem olika höjder, vilket gör att alla kan vara med och hoppa, oavsett ålder.

Här hittar du omålade käpphästhinder >>

Här hittar du fin vintagefärg för utomhusbruk >>

hobbyhorse-20-jpg.jpg

Gör en käpphäst- steg för steg

Mer inspiration direkt i din inkorg?

Prenumerera på mitt nyhetsbrev som kommer varje vecka fyllt med tips, trix och recept efter säsong!

Ja, jag vill gärna ha nyhetsbrevet >>

Skaparglädje i samarbete med Panduro
Prenumerera
Notis om
guest

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Olivia
Olivia
1 år sedan

älskar käpphästar och tycker att det var jätte bra att ni jorde denna hemsidan

Melinda
Melinda
1 år sedan

Asså tack för hjälpen med manen vi behövde det i vårt käpphäst

Nästa inlägg

Designa din egen kalender med So Typical Me

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x