Sök

Söt humlekaka utan socker & gluten

Mjuk citronbotten, krämig cheesecake och len aprikostopping. Toppa med halva aprikoser, spritsad choklad och mandelflarn och visp så är den sötaste kakan klar! Receptet är glutenfritt, veganskt och utan tillsatt socker.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Söt humlekaka utan socker & gluten, av Anna Winér

Tips till humlekakan

Aprikoserna går att byta ut mot exempelvis persiskor eller nektariner. Både färska och konserverade frukter funkar fint! Dekorera humlorna precis inna servering så dem håller sig riktigt fina.

Söt humlekaka utan socker & gluten, av Anna Winér
Skriv ut

Humlekaka

Du behöver

  • Botten:
  • 120 g kikärtsmjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 0,5 krm rent steviapulver
  • 1 citron, skalet
  • 2 tsk äppelcidervinäger
  • 2,25 dl sojamjölk
  • Cheesecake:
  • 3 dl cashewnötter, blötlagda
  • 0,25 dl smält kokosolja
  • 0,25 dl fibersirap, clear
  • 0,5-1 dl vatten
  • Aprikosgelé:
  • 4 dl aprikospuré
  • 4 krm agar agar
  • Garnering:
  • Aprikoser
  • Smält choklad
  • Mandelflarn

Så gör du

6 rutor

Botten: 

1. Blanda de torra ingredienserna för sig och de blöta för sig. Kombinera sedan de båda och blanda väl. 

2. Häll upp smeten i en forma som är ca 18x12 cm. Grädda mitt i ugnen på 175 grader ca 20 minuter. Låt svalna.

Cheesecake: 

3. Mixa samtliga ingredienser till en slät kräm. Häll krämen ovanpå kakbottnen och ställ kallt.

Aprikosgelé: 

4. Mixa aprikoser med lite vatten till en slät puré. Blanda purén med agar agar och låt sjuda på spisen ca 3 minuter. Häll sedan ovanpå kakan. Ställ kallt för att stelna.

Garnering: 

5. Garnera kakan med aprikoshalvor som du spritsar smält choklad på som humlor och fäst mandelflarn som vingar

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Söt humlekaka utan socker & gluten, av Anna Winér

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook