Skapat av Anna Winér @anna_winer
Tips till humlekakan
Aprikoserna går att byta ut mot exempelvis persiskor eller nektariner. Både färska och konserverade frukter funkar fint! Dekorera humlorna precis inna servering så dem håller sig riktigt fina.
Humlekaka
Du behöver
- Botten:
- 120 g kikärtsmjöl
- 1 msk bakpulver
- 0,5 krm rent steviapulver
- 1 citron, skalet
- 2 tsk äppelcidervinäger
- 2,25 dl sojamjölk
- Cheesecake:
- 3 dl cashewnötter, blötlagda
- 0,25 dl smält kokosolja
- 0,25 dl fibersirap, clear
- 0,5-1 dl vatten
- Aprikosgelé:
- 4 dl aprikospuré
- 4 krm agar agar
- Garnering:
- Aprikoser
- Smält choklad
- Mandelflarn
Så gör du
6 rutor
Botten:
1. Blanda de torra ingredienserna för sig och de blöta för sig. Kombinera sedan de båda och blanda väl.
2. Häll upp smeten i en forma som är ca 18×12 cm. Grädda mitt i ugnen på 175 grader ca 20 minuter. Låt svalna.
Cheesecake:
3. Mixa samtliga ingredienser till en slät kräm. Häll krämen ovanpå kakbottnen och ställ kallt.
Aprikosgelé:
4. Mixa aprikoser med lite vatten till en slät puré. Blanda purén med agar agar och låt sjuda på spisen ca 3 minuter. Häll sedan ovanpå kakan. Ställ kallt för att stelna.
Garnering:
5. Garnera kakan med aprikoshalvor som du spritsar smält choklad på som humlor och fäst mandelflarn som vingar
Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!
Följ receptets skapare Anna på instagram >>
