Sök

Vegansk och glutenfri Irish coffee cake

Tänk dig smakerna i en Irish coffee, fast som en krämig kaka istället! Du bakar den enkelt utan ugn och den är både glutenfri, mjölkfri och utan vitt socker.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Vegansk och glutenfri irish coffee cake, av Anna Winér

Tips till Irish coffee cake

Jag använde essenser i kakan men det går fint att använda vanlig whiskey, och till exempel vaniljpulver i grädden istället. Men med essenserna får kakan verkligen helt rätt smak!

Vegansk och glutenfri irish coffee cake, av Anna Winér
Skriv ut

Irish coffee cake

Du behöver

  • Botten:
  • 0,75 dl mandelmjöl
  • 0,75 msk fibersirap
  • 0,75 msk smält kokosolja
  • 0,75 dl kakao
  • ev. vatten
  • Fyllning:
  • 2,5 dl cashewnötter blötlagda
  • 0,25 dl smält kokosolja
  • 0,25 dl fibersirap
  • 1 msk whiskey eller essens
  • 1 msk kaffepulver
  • 0,5-1 dl vatten
  • Topping:
  • vegetabilisk grädde
  • gräddkolaessens

Så gör du

Botten: 

1. Mixa alla ingredienser till en deg. Tillsätt eventuellt lite vatten om degen inte håller ihop. Tryck ut i en form som är ca 18x18 cm. Ställ kallt.

Fyllning: 

2. Mixa samtliga ingredienser till en slät kräm. Smaksätt med whiskey eller några droppar whiskeyessens. Häll upp ovanpå bottnen. Ställ kallt minst 3 timmar.

Topping: 

3. Garnera kakan med en klick grädde smaksatt med gräddkolaessens.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook