Sök

Nyttiga och glutenfria jordnötschips av jordnötssmör

Det här receptet är riktigt enkelt och ger dig krispiga chips på jordnötssmör. Med en bas på linser är chipsen både nyttiga, proteinrika och helt glutenfria.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

jordnötschips av jordnötssmör, av anna winér

Jordnötssmör av hög kvalité för bäst resultat

Då chipsen ska smaka mycket jordnöt använder jag ett smör av hög kvalité som bara består av jordnötter och lite havssalt. Min favorit består av 99,3% jordnötter. Inga tillsatser eller socker! Då blir chipsen riktigt bra.

jordnötschips doppade i jordnötssmör, av anna winér

Tips till jordnötschipsen

  • Dippa chipsen i lite mer jordnötssmör för att lyxa till det.
  • Chipsen passar även perfekt att smula som müsli till frukost.
  • Gräddningstiden varierar beroende på ugn och hur tjocka du gjort chipsen. Ta ut och titta på dem då och då.
jordnötschips med jordnötter på, av anna winér
Skriv ut

Jordnötschips av jordnötssmör

Du behöver

  • 2,5 dl torkade röda linser
  • 4,5 dl vatten
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 dl havregryn mixat till mjöl
  • 3 msk jordnötssmör, jordnötter + salt
  • Hackade jordnötter

Så gör du

1 plåt

1. Koka linserna med vattnet i 15 minuter på medelvärme. Låt svalna till en tjock massa.

2. Mixa snabbt samman alla ingredienserna till en deg, låt vila en stund.

3. Kavla ut degen tunt mellan två bakplåtspapper. Skär i bitar. Strö på jordnötter. 

4. Grädda mitt i ugnen på 180 grader ca 30 minuter. Vänd chipsen efter halva tiden.

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här

För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här

För att följa receptets skapare Anna Winér på Instagram: klicka här

 

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook