Skapat av Anna Winér @anna_winer
”Jordnöts heaven” med extra allt som tårta
En tugga av den här drömtårtan och jag var såld! Så krämig och god med saftig chokladkaka, fyllig cookie dough och en len pannacotta med jordnötssmör överst. Det smälte i munnen och mina smaklökar var i jordnötshimlen! Den är dessutom glutenfri, vegansk (äggfri, mjölkfri mm) och bakad utan vitt socker.
Jordnöts heaven
Du behöver
- Brownie:
- 2 dl kokta bönor
- 2 bananer
- 2 msk rapsolja
- 4 msk kakao
- 4 tsk bakpulver
- 1 krm rent steviapulver, eller valfri sötning
- Cookie dough:
- 1,5 dl kokta kikärtor
- 0,5 krm rent steviapulver, eller valfri sötning
- 0,75 dl mandelmjöl
- 0,25 dl jordnötssmör
- 1 msk vatten
- Jordnötspannacotta:
- 2,5 dl vegetabilisk mjölk
- 4 msk jordnötssmör
- 0,5 tsk agar agar
- 0,5 krm rent steviapulver, eller valfri sötning
Så gör du
1 tårta, 15 cm i diameter
Brownie:
1. Mixa alla ingredienserna till en slät smet och häll i en form som är ca 15 cm i diameter med avtagbar botten.
2. Grädda brownien mitt i ugnen på 180 grader ca 30-40 minuter. Låt svalna i formen.
Cookie dough:
3. Mixa samman alla ingredienser och tillsätt vatten tills degen går ihop.
4. Tryck ut degen och lägg ovanpå den svala brownien.
Jordnötspannacotta:
5. Rör ihop ingredienserna till pannacottan och låt vätskan sjuda på spisen ett par minuter. Låt svalna något.
6. Häll pannacottan överst på tårtan och ställ tårtan i kylen för att stelna. Ringla över jordnötssmör och hackade nötter vid servering.
Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!
Följ receptets skapare Anna på instagram >>