Sök

Veganska & glutenfria jordnötskakor utan vitt socker

Saftiga jordnötskakor med en kärna av rinnande jordnötssmör: en dröm för alla oss som älskar jordnötssmör! Kakorna är riktigt enkla att baka och är veganska, glutenfria och innehåller inget vitt socker.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Veganska & glutenfria jordnötskakor utan vitt socker, av Anna Winér

Snabba, enkla och mäktiga jordnötskakor

Kakorna innehåller en hel del jordnötssmör så de blir både galet goda, mäktiga och härligt krämiga. Du bakar dem enkelt i 4 steg där du mixar ihop alla ingredienser till smeten, lägger en boll av jordnötssmör i mitten och gräddar. Sen är det klart!

Veganska & glutenfria jordnötskakor utan vitt socker, av Anna Winér

Jordnötskakor för alla tillfällen

Kakorna går fint att frysa och äta vid ett senare tillfälle. Då de är veganska, glutenfria och inte innehåller något vitt socker är de perfekta på kalas eller att bjuda på. Vi brukar ta med dem som matigare picknick då det blir både mättande och gott som fika.

Veganska & glutenfria jordnötskakor utan vitt socker, av Anna Winér
Skriv ut

Jordnötskakor

Du behöver

  • Kakdeg:
  • 0,5 dl jordnötssmör
  • 1 dl mosat äpple
  • Några droppar citron
  • 0,5 banan
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 dl kokta vita bönor
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning:
  • 5 msk jordnötssmör

Så gör du

15 kakor

Fyllning: 

1. Forma 15 bollar av jordnötssmöret som ska vara i fyllningen och lägg i frysen.

 

Kakor:

2. Mixa alla ingredienser till en slät deg.

3. Klicka ut hälften av smeten i 15 formar. Lägg en frusen jordnötsboll i varje. Täck med resterande smet. Strö på nötter.

4. Grädda mitt i ugnen på 180 grader, 20-25 minuter.

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook