Sök

Chokladbollskakor av chokladbollssmet

Grädda en del av chokladbollssmeten i ugnen till krispiga kakor, lägg ihop dem med ogräddad smet mellan: vips så har du drömgoda chokladbollskakor! Det krispiga ihop med det krämiga blir en underbar kombo.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

chokladbollskakor, av anna winér

Festligare kakor av den klassika chokladbollen

På vanlig chokladbollssmet kan du göra dessa goda kakorna som både är krispiga och krämigt goda! Genom att grädda en del av smeten i ugnen till frasiga havrekakor blir kombon oslagbar med krämig chokladbollssmet mellan. Det här receptet gör den klassiska chokladbollen lite elegantare och vuxnare helt enkelt.

närbild på chokladbollskakor, av anna winér
Skriv ut

Du behöver

  • 4 dl havregryn
  • 1,5 dl socker
  • 75 g smör, rumstemp
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1,5 msk kakao
  • 2 msk vatten
  • Kokos, att rulla i

Så gör du

10 st

1. Mixa alla ingredienser, utom kokosen, till en jämn deg.

2. Rulla degen till 20 stycken bollar. Ta 10 stycken och dela i halvor, rulla i kokos och platta ut på en plåt med bakplåtspapper.

3. Grädda de utplattade kakorna mitt i ugnen på 180 grader ca 10 minuter.

4. Låt kakorna svalna och lägg ihop dem två och två med en ogräddad boll mellan.

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook