Chokladbollskakor av chokladbollssmet

Grädda en del av chokladbollssmeten i ugnen till krispiga kakor, lägg ihop dem med ogräddad smet mellan: vips så har du drömgoda chokladbollskakor! Det krispiga ihop med det krämiga blir en underbar kombo.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

k9a7201-jpg.jpg

Festligare kakor av den klassika chokladbollen

På vanlig chokladbollssmet kan du göra dessa goda kakorna som både är krispiga och krämigt goda! Genom att grädda en del av smeten i ugnen till frasiga havrekakor blir kombon oslagbar med krämig chokladbollssmet mellan. Det här receptet gör den klassiska chokladbollen lite elegantare och vuxnare helt enkelt.

k9a7209-jpg.jpg

Du behöver

  • 4 dl havregryn
  • 1,5 dl socker
  • 75 g smör, rumstemp
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1,5 msk kakao
  • 2 msk vatten
  • Kokos, att rulla i

Så gör du

10 st

1. Mixa alla ingredienser, utom kokosen, till en jämn deg.

2. Rulla degen till 20 stycken bollar. Ta 10 stycken och dela i halvor, rulla i kokos och platta ut på en plåt med bakplåtspapper.

3. Grädda de utplattade kakorna mitt i ugnen på 180 grader ca 10 minuter.

4. Låt kakorna svalna och lägg ihop dem två och två med en ogräddad boll mellan.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Bästa våfflorna för hela dagen

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x