Skapat av Anna Winér @anna_winer
Festligare kakor av den klassika chokladbollen
På vanlig chokladbollssmet kan du göra dessa goda kakorna som både är krispiga och krämigt goda! Genom att grädda en del av smeten i ugnen till frasiga havrekakor blir kombon oslagbar med krämig chokladbollssmet mellan. Det här receptet gör den klassiska chokladbollen lite elegantare och vuxnare helt enkelt.
Du behöver
- 4 dl havregryn
- 1,5 dl socker
- 75 g smör, rumstemp
- 1 msk vaniljsocker
- 1,5 msk kakao
- 2 msk vatten
- Kokos, att rulla i
Så gör du
10 st
1. Mixa alla ingredienser, utom kokosen, till en jämn deg.
2. Rulla degen till 20 stycken bollar. Ta 10 stycken och dela i halvor, rulla i kokos och platta ut på en plåt med bakplåtspapper.
3. Grädda de utplattade kakorna mitt i ugnen på 180 grader ca 10 minuter.
4. Låt kakorna svalna och lägg ihop dem två och två med en ogräddad boll mellan.