Skapat av Anna Winér @anna_winer
Du behöver bara mixa samman alla ingredienserna till smeten, ställa den i kylen för att stelna en stund och sen är det klart att rulla bollar och servera! Perfekta att baka tillsammans med barnen när man vill ha variation till de vanliga chokladbollarna.

Allergivänliga
Detta recept är himla lätt och det bästa är att man inte behöver tänka på allergier eller kosthållning när man ska bjuda på dem. De innehåller nämligen varken animaliska produkter, nötter, gluten eller sötningsmedel, vilket många kan vara känsliga mot. Det gör bollarna perfekta att äta oavsett om man är vegan/vegetarian, mjölk- eller glutenintolerant, har diabetes eller bara vill äta lite hälsosammare.

Oväntade ingredienser
Ingredienserna i receptet är hälsosamma och fiberrika vilket gör bollarna passande till mellanmål när man vill få en bättre mättnadskänsla än att äta ett bakverk. Men, underskatta dem inte: de är himla krämiga och goda! De blir helt perfekta till fikat, som mellanmål, snacks eller när man snabbt vill ha något gott men nyttigt att mumsa på.

För de som är vana vid söta bakverk kan bollarna uppfattas som lite för “matiga”. De liknar chokladbollar i konsistens och utförande men har inte samma sötma då de inte innehåller något socker. Vill man göra bollarna sötare kan man tillsätta någon dadel eller valfritt sötningsmedel i smeten.
Kanelbullebollar
Du behöver:
- 1/2 mogen banan
- 1 avokado
- 3 dl glutenfri havregryn
- 2 msk vatten
- 1 msk kanel
- 1/2 tsk vaniljpulver
- 1 tsk kardemumma
Gör så här:
Ca. 20 stycken
- Mixa alla ingredienserna väl och ställ smeten i kylen för att stelna något.
- Ta ut smeten från kylen och rulla bollar.
För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här
För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här
För att följa receptets skapare Anna Winér på Instagram: klicka här