Sök

Vegansk & glutenfri kanelbullerulltårta som bakas utan ugn

Som mitten av vanliga kanelbullar faller den här kanelbullerulltårtan de flesta i smaken. Då den är enkel och snabb att baka och innehåller nyttiga ingredienser får den vem som helst att vilja ha en bit till.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Vegansk & glutenfri kanelbullerulltårta som bakas utan ugn, av Anna Winér

Enkel kanelbullerulltårta utan ugn

Du bakar den här kanelbullerulltårtan riktigt snabbt och enkelt utan ugn. Perfekt om du bakar med barn eller om det är en varm sommardag.

Vegansk & glutenfri kanelbullerulltårta som bakas utan ugn, av Anna Winér

Kanelbullerulltårtan är fri från animaliska produkter, gluten och vitt socker

Kanelbullerulltårtan är vegansk, glutenfri och sötad med endast frukt. Men låt inte ingredienserna lura dig: den smakar makalöst gott! 

Vegansk & glutenfri kanelbullerulltårta som bakas utan ugn, av Anna Winér

Baka kanelbullerulltårtan med bönor

Det blir allt mer populärt att baka med bönor då det är enkelt, hälsosamt och billigt! I det här receptet har jag använt vita kokta bönor på tetra till ”bulldegen”. Det gör den riktigt saftig och krämig i konsistensen. Då bönorna inte har någon egen framträdande smak behöver du inte vara rädd att rulltårtan ska smaka ”bönor”.

Vegansk & glutenfri kanelbullerulltårta som bakas utan ugn, av Anna Winér
Skriv ut

Kanelbullerulltårta

Du behöver

  • Bulldeg:
  • 1 dl kokota vita bönor
  • 1 dl mandelmjöl
  • 3 mosade dadlar
  • 1 msk kokosolja
  • 1 tsk kardemumma
  • Fyllning:
  • 2 avokado
  • 3 mosade dadlar
  • 1 msk kanel

Så gör du

8 skivor

Bulldeg:

1. Mixa ingredienser till bulldegen till en jämn deg.

2. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper.

Fyllning och montering:

3. Mixa alla ingredienser till fyllningen.

4. Ta loss bakplåtspapperet från bulldegen, bred på fyllningen och rulla ihop till en rulle. Skär upp i lagom bitar.

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook