Skapat av Anna Winér @anna_winer
Enkel kanelbullerulltårta utan ugn
Du bakar den här kanelbullerulltårtan riktigt snabbt och enkelt utan ugn. Perfekt om du bakar med barn eller om det är en varm sommardag.
Kanelbullerulltårtan är fri från animaliska produkter, gluten och vitt socker
Kanelbullerulltårtan är vegansk, glutenfri och sötad med endast frukt. Men låt inte ingredienserna lura dig: den smakar makalöst gott!

Baka kanelbullerulltårtan med bönor
Det blir allt mer populärt att baka med bönor då det är enkelt, hälsosamt och billigt! I det här receptet har jag använt vita kokta bönor på tetra till ”bulldegen”. Det gör den riktigt saftig och krämig i konsistensen. Då bönorna inte har någon egen framträdande smak behöver du inte vara rädd att rulltårtan ska smaka ”bönor”.
Kanelbullerulltårta
Du behöver
- Bulldeg:
- 1 dl kokota vita bönor
- 1 dl mandelmjöl
- 3 mosade dadlar
- 1 msk kokosolja
- 1 tsk kardemumma
- Fyllning:
- 2 avokado
- 3 mosade dadlar
- 1 msk kanel
Så gör du
8 skivor
Bulldeg:
1. Mixa ingredienser till bulldegen till en jämn deg.
2. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper.
Fyllning och montering:
3. Mixa alla ingredienser till fyllningen.
4. Ta loss bakplåtspapperet från bulldegen, bred på fyllningen och rulla ihop till en rulle. Skär upp i lagom bitar.