Enkel och snabb tårta formad som en kanin

Figurtårta: Den här kanintårtan passar perfekt till vårkalas och är riktigt enkel att göra. Här beskriver jag hur jag bakat och dekorerat tårtan i 4 enkla steg.
header-kanintarta-jpg.jpg

Kanintårta 

Jag har alltid tyckt att figurtårtor varit fina, men tänkt att de är avancerade att göra. Döm om min förvåning när jag hittade det här knepet och insåg att det var väldigt enkelt.

Följ mina 4 enkla steg och tips nedan så har du snart också en perfekt påsktårta i form av en söt kanin.

narbild-pa-kanintartan-jpg.jpg

Vad du behöver till kanintårtan

Jag använde färdiga kakmixar till både bottnar och smörkräm som jag täckte tårtan med. Det enda jag behövde tillsätta var ägg, smör och vatten. Sen var både kakan och smörkrämen klar.
 
Jag använde runda formar, lite livsmedelsfärg och färdiga dekorationer för att kunna baka tårtan så enkelt som möjligt. Naturligtvis går det bra med färdiga tårtbottnar om du vill att det ska gå riktigt snabbt.

1. Baka bottnarna till kanintårtan

Jag följde bara anvisningarna på påsen för kakmixen, alltså: tillsatte ägg och smör. Sen bakade jag smeten i två formar i ugnen. Klart! 

bottnarna till kanintårtan

2. Skär bottnarna till rätt form

Skär den ena bottnen enligt bilden nedan. Då får du både fluga och två öron till kaninen!

skär ut formerna till kaninen av den ena bottnen

3. Montera ihop kanintårtan

Placera de olika delarna så det blir en kanin enligt bilden nedan. Så enkelt! Vispa  ihop smörkrämen genom att blanda mixen med vatten och smör. Bra att följa anvisningarna på påsen. Jag valde att färga lite av smörkrämen rosa med livsmedelsfärg för att få kontrast på mitten av öronen och flugan. 

placera bottnarna till en kanin

4. Dekorera kanintårtan

Sista steget blev att dekorera tårtan! Jag täckte med smörkräm, både vit och rosa, och placerade lite strössel på flugan och i pannan. Ögonen är gjorda av smält choklad som jag spritsat.

bred på buttercream och dekorera kanintårtan

Tips till kanintårtan

  • Det går jättebra att fylla tårtan med grädde och sylt genom att skära bottnarna i flera lager.
  • Jag spritsade ögon av smält choklad för att göra tårtan lite extra fin, men de kan också göras av strössel.
  • Det går också bra att använda färdiga tårtbottnar eller baka egna från grunden och göra egen smörkräm som glasyr.
     

Tycker du att den här kanintårtan är fin? Tipsa gärna dina vänner! Använd facebookknappen nedanför inlägget för att dela.

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här

För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här

Skaparglädje i samarbete med Panduro
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Smart risgrynsgröt – Keto

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x