Sök

Kladdig kladdkaka med jordnötspannacotta

Kladdigare kladdkaka får man leta efter! Den här kladdkakan är riktigt krämig och enkel att baka. Med ett lager jordnötspannacotta, på bara 3 ingredienser, blir det den smörigaste och krämigaste bakelse jag bakat.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Kladdkaka med jordnötspannacotta av anan winér

Enkel kladdkaka med ännu enklare pannacotta

Den här bakelsen är lätt att baka men blir himla fin och smakar gudomligt! Du mixar alla ingredienser till kladdkaka och gräddar i ugnen: klart! Ingredienserna till pannacotta kokar du upp och häller sedan över kakan: färdigt! Enklare än så blir det nog inte.

kladdig kladdkaka med jordnötspannacotta av anna winér

Vegansk kladdkaka utan gluten eller vitt socker

Hela bakelsen är vegansk, glutenfri och innehåller inget vitt socker. Men låt dig inte luras! Trots att den innehåller ”nyttiga” ingredienser blir den väldigt smörig och får en riktigt mäktig chokladsmak.

Kladdkaka med jordnötspannacotta på ett rosa fat av anan winér
Skriv ut

Kladdkaka med jordnötspannacotta

Du behöver:

  • Kladdkaka:
  • 2,5 dl kokta bönor
  • 2 dl äppelmos
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 urkärnade dadlar
  • 4 msk kakao
  • Jordnötspannacotta:
  • 1,5 dl jordnötssmör
  • 0,5 tsk agar agar (3 gelatinblad)
  • 1,5 dl mjölk
  • Garnering:
  • Jordnötssmör
  • Nötter

Så gör du:

1 form

Kladdkaka:

1. Mixa ingredienserna till en slät smet.

2. Grädda mitt i ugnen på 200 grader ca 30-40 minuter tills den börjar släppa från kanterna. Ställ kallt.

Jordnötspannacotta:

3. Koka upp alla ingredienserna och häll ovanpå den avsvalnade kladdkakan. Ställ kallt minst 2 timmar. Skiva upp kakan och ringla över jordnötssmör och hackade nötter.

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook