Sök

Snabb & enkel trifle med kladdkaka och chokladmousse

Kladdkaka varvad i glas med chokladmousse är som att slicka skålen på smet. Krämigt, kladdigt och ren lycka för oss som gillar krämiga chokladbakverk. Den är snabb och enkel att göra, dessutom vegansk, glutenfri och utan vitt socker.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Snabb & enkel trifle med kladdkaka och chokladmousse, av Anna Winér

En skål med saftig kladdkaka och krämig chokladmousse

Det finns nog inget krämigare än detta. Låt den stå en stund så kladdkakan får dränkas in ordentligt av chokladmoussen så blir det nästan som att äta en riktigt god kaksmet.

Snabb & enkel trifle med kladdkaka och chokladmousse, av Anna Winér
Skriv ut

Trifle på kladdkaka & chokladmousse

Du behöver

  • Kladdkaka:
  • 1 dl mandelmjöl
  • 4 tsk kokosmjöl
  • 5 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 mosade dadlar eller valfri sötning
  • 1 dl vegetabilisk mjölk
  • 0,6 dl rapsolja
  • Chokladmousse:
  • 2,5 dl kokosgrädde
  • 4 msk kakao
  • 5 mosade dadlar eller valfri sötning

Så gör du

Kladdkaka: 

1. Blanda de torra ingredienserna för sig och de blöta för sig. Vispa sedan ihop till en slät smet.

2. Smörj en form, ca 15 x 15 cm och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter på 175 grader. Låt svalna.

3. Smula sönder kakan.

Chokladmousse:

4. Mixa ingredienser till en slät kräm. 

Montering:

5. Varva smulad kladdkaka med chokladmousse i glas.

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook