Skapat av Anna Winér @anna_winer
En skål med saftig kladdkaka och krämig chokladmousse
Det finns nog inget krämigare än detta. Låt den stå en stund så kladdkakan får dränkas in ordentligt av chokladmoussen så blir det nästan som att äta en riktigt god kaksmet.
Trifle på kladdkaka & chokladmousse
Du behöver
- Kladdkaka:
- 1 dl mandelmjöl
- 4 tsk kokosmjöl
- 5 msk kakao
- 1 tsk bakpulver
- 3 mosade dadlar eller valfri sötning
- 1 dl vegetabilisk mjölk
- 0,6 dl rapsolja
- Chokladmousse:
- 2,5 dl kokosgrädde
- 4 msk kakao
- 5 mosade dadlar eller valfri sötning
Så gör du
Kladdkaka:
1. Blanda de torra ingredienserna för sig och de blöta för sig. Vispa sedan ihop till en slät smet.
2. Smörj en form, ca 15 x 15 cm och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter på 175 grader. Låt svalna.
3. Smula sönder kakan.
Chokladmousse:
4. Mixa ingredienser till en slät kräm.
Montering:
5. Varva smulad kladdkaka med chokladmousse i glas.
Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!
Följ receptets skapare Anna på instagram >>