Snabb & enkel trifle med kladdkaka och chokladmousse

Kladdkaka varvad i glas med chokladmousse är som att slicka skålen på smet. Krämigt, kladdigt och ren lycka för oss som gillar krämiga chokladbakverk. Den är snabb och enkel att göra, dessutom vegansk, glutenfri och utan vitt socker.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

snabb-and-enkel-trifle-med-kladdkaka-och-chokladmousse-av-anna-winer-03-jpg.jpg

En skål med saftig kladdkaka och krämig chokladmousse

Det finns nog inget krämigare än detta. Låt den stå en stund så kladdkakan får dränkas in ordentligt av chokladmoussen så blir det nästan som att äta en riktigt god kaksmet.

snabb-and-enkel-trifle-med-kladdkaka-och-chokladmousse-av-anna-winer-04-jpg.jpg

Trifle på kladdkaka & chokladmousse

Du behöver

  • Kladdkaka:
  • 1 dl mandelmjöl
  • 4 tsk kokosmjöl
  • 5 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 mosade dadlar eller valfri sötning
  • 1 dl vegetabilisk mjölk
  • 0,6 dl rapsolja
  • Chokladmousse:
  • 2,5 dl kokosgrädde
  • 4 msk kakao
  • 5 mosade dadlar eller valfri sötning

Så gör du

Kladdkaka: 

1. Blanda de torra ingredienserna för sig och de blöta för sig. Vispa sedan ihop till en slät smet.

2. Smörj en form, ca 15 x 15 cm och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter på 175 grader. Låt svalna.

3. Smula sönder kakan.

Chokladmousse:

4. Mixa ingredienser till en slät kräm. 

Montering:

5. Varva smulad kladdkaka med chokladmousse i glas.

Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Häng med FixaSjälv på facebook >>

FixaSjälv på instagram >>

TIPS!

Gör en enkel elefant av kladdkakan >>

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Enkel och snabb tårta formad som en groda

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x