Sök

Vegansk & glutenfri kladdkaksrulltårta med chokladkräm

Vad händer om man kombinerar kladdkaka med rulltårta och brer på en krämig chokladfyllning? Folk blir galna! Den här kladdkaksrulltårtan blir underbart god och krämig för den som letar efter nyttigare bakverk till fikat.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Vegansk & glutenfri kladdkaksrulltårta med chokladkräm, av Anna Winér

Vegansk och glutenfri kladdkaksrulltårta utan vitt socker

Kladdkaksrulltårtan innehåller inget vitt socker, gluten eller animaliska produkter så de flesta kan njuta av den. Perfekt vid kalas!

Vegansk & glutenfri kladdkaksrulltårta med chokladkräm, av Anna Winér

Kladdkaka på bönor ger extra saftig kaka

Kladdkakan är bakad på bönor för att ge den en extra saftig och krämig konsistens. Och var inte rädd: den smakar inte bönor! Just att baka med bönor blir allt mer poppis då det är nyttigt, billigt och ger väldigt saftiga och krämiga bakverk.

Vegansk & glutenfri kladdkaksrulltårta med chokladkräm, av Anna Winér
Skriv ut

Kladdkaksrulltårta

Du behöver

  • Rulltårta:
  • 2 dl kokta bönor
  • 2 bananer
  • 4 tsk bakpulver
  • 4 msk rapsolja
  • 4 msk kakao
  • 4 mosade dadlar
  • Fyllning:
  • 2 dl kokosmjölk, tjocka lagret
  • 3 msk kakao
  • 4 mosade dadlar

Så gör du

1 rulltårta

Rulltårta:

1. Sätt ugnen på 180 grader.

2. Mixa ingredienserna till rulltårtan och fördela smeten i en form som är ca 23 x 23 cm med bakplåtspapper i botten.

3. Grädda mitt i ugnen ca 15-20 minuter. Tag ut och lossna från formen och rulla ihop medan den är varm. Låt svalna ihoprullad.

Fyllning och montering: 

4. Mixa ingredienser till en slät kräm. Är den för lös så ställ den i kylen en stund.

5. Bred fyllningen på rulltårtan och rulla ihop på nytt och skär i bitar.

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook