Sök

Citron och bärbollar i 2 snabba steg

Fika till alla: Inget slår kokosbollar och chokladbollar så varför inte variera dem med olika smaker? De här enkla bollarna smakar citron och hallon och är riktigt lena och krämiga i konsistensen.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

rosa kokosbollar i en glasskål, av anna Winér

Glutenfria, veganska och nyttiga kokosbollar

Istället för havregryn har jag använt vita kokta bönor för att få en riktigt krämig och len konsistens: de smälter verkligen i munnen! Kokosbollarna är dessutom naturligt glutenfria, veganska och innehåller inget tillsatt socker.

gröna kokosbollar i en fin glasskål, av Anna Winér

Snabbaste och enklaste receptet på kokosbollar

Mixa alla ingredienserna, låta degen stelna något och rulla sedan till bollar. Vips så är det klart! Jag hade i lite grön spirulina eller matfärg får att göra bollarna mer sagolika. Det går verkligen hem hos barnen på kalas! De rosa bollarna blir rosa tack vare bärpulvret.

närbild på rosa kokosbollar, av Anna Winér
Skriv ut

Kokosbollar med hallon eller citron

Du behöver:

  • 1,5 dl kokta vita bönor
  • 1 msk neutral kokosolja
  • 0,5 msk olja
  • 3 urkärnade dadlar
  • Kokos att rulla i
  • Smaksättning:
  • Hallonpulver
  • 0,5 citron, skalet
  • Grön matfärg, spirulina

Så gör du:

15 stycken små
1. Mixa ihop alla ingredienserna med vald smak och färg, ställ i kylen för att stelna.
2. Rulla sedan bollar av degen och täck dem med kokos.

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här
För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här
För att följa receptets skapare Anna Winér på Instagram: klicka här

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook