Sök

Enkel och krämig chokladkaka utan gluten eller mjölk

Chokladkakan blir riktigt krämig i konsistensen och har en härligt kraftig smak av choklad. Kakan får en fastare botten och topp, men med en mitt som är riktigt krämig och liknar mousse i konsistensen.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

krämig chokladkaka med hallonkräm och hallon, av anna winér

Glutenfri och mjölkfri chokladkaka utan vitt socker

Chokladkakan är helt glutenfri, innehåller inga mejerier eller animaliska produkter förutom ägg. Kakan är sötad med dadlar så inget vitt socker behövs heller för att kakan ska få en bra sötma. 

chokladkaka som enbakelse med hallon, av anna winér

Serveringsförslag till chokladkakan

Kakan är riktigt god med hallonkräm, färska hallon eller andra bär. Jag gjorde en vegansk kräm av hallon till den som ni ser på bilden. Det blev riktigt krämig och gott! Även krämen är helt glutenfri, innehåller inga animaliska produkter eller vitt socker.

Enkel och krämig chokladkaka utan gluten eller mjölk, av anna winér
Skriv ut

Krämig chokladkaka -glutenfri & mjölkfri

Du behöver:

  • Chokladkaka:
  • 4 ägg
  • 10 dadlar, urkärnade
  • 1 dl rapsolja
  • 1 dl mandelmjöl
  • 8 msk kakao
  • 4,5 dl havremjölk på glutenfri havre eller valfri mjölk
  • Hallonkräm:
  • 2 dl saft från mosade hallon
  • 0,75 dl glutenfri havre
  • 2 tsk rapsolja

Så gör du:

Chokladkaka:

1. Sätt ugnen på 160 grader. Smörj en 20 x 20 cm stor form.

2. Vispa äggvitor till ett styvt skum. Ställ åt sidan.

3. Vispa äggulor med mosade dadlar krämigt och tillsätt oljan lite i taget.

4. Blanda kakao och mandelmjöl och vänd ner i äggulevispet. 

5. Tillsätt mjölken under vispning.

6. Blanda sist ner äggviteskummet tills allt är blandat. Häll i formen och grädda i 1 timme på 160 grader.


Hallonkräm:

1. Mixa hallonsaft, vatten, olja och havre i 3 minuter.

2. Sila vätskan och sjud den 15 minuter.

3. Låt krämen svalna.

4. Vispa upp den svala krämen till bredbar konsistens.

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här

För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här

För att följa receptets skapare Anna Winér på Instagram: klicka här

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook