Skapat av Anna Winér @anna_winer
Glutenfri och mjölkfri chokladkaka utan vitt socker
Chokladkakan är helt glutenfri, innehåller inga mejerier eller animaliska produkter förutom ägg. Kakan är sötad med dadlar så inget vitt socker behövs heller för att kakan ska få en bra sötma.
Serveringsförslag till chokladkakan
Kakan är riktigt god med hallonkräm, färska hallon eller andra bär. Jag gjorde en vegansk kräm av hallon till den som ni ser på bilden. Det blev riktigt krämig och gott! Även krämen är helt glutenfri, innehåller inga animaliska produkter eller vitt socker.

Krämig chokladkaka -glutenfri & mjölkfri
Du behöver:
- Chokladkaka:
- 4 ägg
- 10 dadlar, urkärnade
- 1 dl rapsolja
- 1 dl mandelmjöl
- 8 msk kakao
- 4,5 dl havremjölk på glutenfri havre eller valfri mjölk
- Hallonkräm:
- 2 dl saft från mosade hallon
- 0,75 dl glutenfri havre
- 2 tsk rapsolja
Så gör du:
Chokladkaka:
1. Sätt ugnen på 160 grader. Smörj en 20 x 20 cm stor form.
2. Vispa äggvitor till ett styvt skum. Ställ åt sidan.
3. Vispa äggulor med mosade dadlar krämigt och tillsätt oljan lite i taget.
4. Blanda kakao och mandelmjöl och vänd ner i äggulevispet.
5. Tillsätt mjölken under vispning.
6. Blanda sist ner äggviteskummet tills allt är blandat. Häll i formen och grädda i 1 timme på 160 grader.
Hallonkräm:
1. Mixa hallonsaft, olja och havre i 3 minuter.
2. Sila vätskan och sjud den 15 minuter.
3. Låt krämen svalna.
4. Vispa upp den svala krämen till bredbar konsistens.
För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här
För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här
För att följa receptets skapare Anna Winér på Instagram: klicka här